21.02.2014

Palavrageala

Hei visatori, ne cerem scuze pentru lipsa noastra de activitaate pe blog, nu stiu exact ce se intampla cu noi.
Despre mine va pot spne ca am fost foarte ocupata, in principal cu scoala, Grow, mers la premiere de presa (pentru celalalt blog, Devoratorii de filme) si nu in ultimul rand m-am inscris intr-un program de voluntariat, numit Salvati copii.
Am mers la Academia Vampirilor si vreau sa va spun ca am ramas placut surprinsa, nu extaziata....probabil am mai crescut si daaaa vampirii nu ma mai extaziaza asa cum o faceau acum 3-4 ani....

Filmul a fost reusit, unii spun ca nu a respectat cartea si ca nu prea a fost ok...dar mie mi s-a parut bun pentru subiect, iar principalele idei s-au pastrat. Mi-a placut ca a fost tratat mai mult ca o comedie, mi s-a parut mai interesant..... sunt curioasa daca vom avea parte de continuari, din ce imi mai aduc eu aminte pe parcurs subiectul devine mai interesant.

Avem un concurs pe pagina de facebook al blogului despre filme aici
De citit nu prea am avut timp din pacate :/ urasc faptul ca nu mai am timp de asa ceva..... Citesc in reluare Cimitirul animalelor, care este genul de carte pe care o pot devora si in acelasi timp ma chinui cu Enigma Otiliei, cartea e interesanta, dar la fel nu am timp.
Sper ca ne mai viziteaza cineva ca la cat de atente am fost cu el, bate vantul.

01.02.2014

Hobbitul, o calatorie neasteptata - J.R.R. Tolkien

Descriere
Aceasta este povestea despre cum un Baggins a avut o aventura si s-a trezit ca face si zice lucruri cu totul si cu totul neasteptate... Bilbo Baggins este un hobbit care se bucura de o viata confortabila, lipsita de mari ambitii si care arareori face drumuri mai lungi decat cele pana in camara lui. Viata lui calma este deranjata de aparitia vrajitorului Gandalf si a treisprezece gnomi. Acestia vor sa-l ia cu ei intr-o aventura "intr-acolo si din nou inapoi", caci au un plan cum sa fure comoara lui Smaug, un dragon urias si extrem de periculos... Preludiu la trilogia "Stapanul Inelelor", "Hobbitul" s-a vandut in milioane de exemplare de la publicarea sa in 1937, devenind una dintre cele mai indragite si iubite carti ale secolului XX. "O capodopera fara cusur" The Times
Parere personala
Este adevarat ca nu am citit seria Stapanul Inelelor, nu este nici o tragedie, actiunea petrecandu-se inainte de aceasta serie.
Mie mi-a placut foarte mult filmul si am primit cadou de Craciun aceasta carte, asa ca am decis sa ma apuc de ea cum am primit-o. 
Adevarul e ca mi-a luat o luna sa citesc aceasta carte si imi e rusine de asta, cred ca e clar pentru toata lumea ca nu o sa imi ating scopul de a citii cele 100 de carti, asa ca am decis sa nu ma mai gandesc la asta ci la faptul ca trebuie sa citesc cat mai mult.
Recomand aceasta carte pentru momentele alea cand ai chef de ceva usor, fara implicare emotionala, fara drama, fara dragoste sau alte chestii de astea. 
Mi-a placut foarte mult cum este scrisa, intr-un mod atat de placut si prietenos, pacat ca nu am fost in stare sa o termin mai repede, am fost foarte ocupata cu scoala.  Cred ca o sa citesc si Stapanul Inelelor in cursul acestui an......
Dar am decis sa nu mai cumpar carti pana nu termin ce am de citit pana acum, deci o sa incerc sa stau cat mai departe de reduceri, targuri si librarii online....
Stiu ca am palavragit aiurea, dar aveti incredere in mine, cartea asta este potrivita pentru a te relaxa si a iti odihnii creierii dupa multe carti pline de sentimentalism si emotii.
Citate
"Intr-o vizuina in pamant traia pdata un hobbit. Nu era o vizuina urata, murdara , jegoasa, plina de ramasite de viermi si duhnind a mocirla. Si nici o vizuina nisipoasa, uscata, goala, in care sa nu ai pe ce sa te asezi sau pe ce sa-ti pui blidul cu mancare : era o vizuina de hobbit, cu alte cuvinte - dichisita."
""-De ce, vai! de ce mi-oi fi parasit eu vizuina mea de hobbit, se vaita domnul Baggins, hurducanandu-se pe spinarea lui Bambur.
-De ce,vai de ce oi fi luat eu un nenorocit si amarat de hobbit intr-o cautare de comori!"