27.04.2013

Elita Intunecata (Volum I - Volum II) - Chloe Neill - Recenzie



Despre Blestemul Focului(Vol.1)
Lily Parker este trimisă de părinţii ei la o şcoală particulară elitistă din Chicago. Gaşca fiţoaselor de la Sfânta Sofia este însă mai dificil de suportat decât cerinţele academice. Ciudata Scout, singura care se distinge de restul colegelor sale, dispare noaptea în subsolurile clădirii. Urmărind-o, Lily află că noua sa prietenă face parte dintr-un grup de adolescenţi rebeli, cu puteri magice, care au sarcina de a proteja oraşul de vampiri, demoni şi Secerători. Ar vrea să le vină şi ea în ajutor, numai că va avea de înfruntat blestemul focului...

Despre Hex sau Puterea Farmecelor(Vol.2)
Elevă nouă. Şcoală nouă. Aceleaşi belele. Lily Parker este o elevă nouă la Şcoala de Fete Sfânta Sofia, dar deja a aflat că magia este cel mai bun prieten pe care-l poate avea o fată... sau cel mai periculos duşman! De aceea, Lily trebuie să înveţe cum să-şi controleze noile capacităţi paranormale – şi asta pe lângă complicatele relaţii cu cei care conduc şcoala, cu simpaticul coleg Jason, care ascunde un mare secret de vârcolac, şi lupta pe care o duce alături de cea mai bună prietenă a ei, Scout, înfruntând palpitanta viaţă de noapte a oraşului Chicago – inclusiv pe misterioşii Secerători. Dar, curând, Lily este invitată la o întâlnire secretă cu Sebastian – un tip hot, care se oferă s-o ajute să-şi stăpânească magia ce îi curge prin vine. Însă atenţie, el este un Secerător, iar Lily intră într-un joc periculos. Se pare că graniţa dintre bine şi rău nu este întotdeauna prea clară…

Parerea mea
Cartea este una normala in prima parte .O adolescenta pe nume Lily Parker este trimisa la Internatul Sfanta Sofia in urma plecarii parintilor ei in Germania.Aceasta cunoaste o fata mai ciudata , Scout , care dispare din camera in fiecare seara.Lily afla secretul subteranelor dar cu un pret , este lovita de Blestemul Focului!
Seceratori,vampiri,demoni si un grup trasnit de adolescenti cu puteri magice.Lumea lui Lily este data peste cap cand afla ca a fost mintita toata viata de parintii ei , si asta nu e tot, ii apare un semn intunecat asta insemnand ca detine puteri ajungand intr-un final sa faca parte din Elita 3.
Dar ce se intampla cand Jason , potentialul ei iubit , ii spune blestemul care este abatut asupra lui?Sebastian , un secerator sexy , o invata tainele puterii ei.Dar asta e tot?Oare se va infiripa ceva intre Lily si Sebastian sau va ramane cu Jason si va incerca sa uite de blestem?

Citate
1.“M-am uitat intr-acolo, dar nu am vazut nimic altceva decat caramida innegrita si niste containere de gunoi, marca Dumpster
-Sper ca nu ai de gand sa facem scufundari in tomberoane,nu-i asa?”

2.“- Va veni o zi cand vei avea si tu incredere in mine?
- Cinstit vorbind, Lil sper sa nu se ajunga la asta”

3.“Momentul de comunicare pe care il impartisem cu Jason fusese incredibil, fenomenal, drept urmare universul trebuia sa isi recapete echilibrul. Si ce anume putea echilibra karma unei eleve?
Doua cuvinte: extemporal neanuntat”

4.“Scout a aruncat o privire înapoi.
-Care-i treaba copii?
-Aţi putea ,eventual să ne lăsaţi o clipă singuri?i-a rugat Jason.
-Sper că glumeşti.-Aveţi idee cât de greu este să-ti găseşti timp să săruti o Adeptă?”

5.“Telefonul ei a făcut un bip şi Scout l-a scos iar din geantă.
-Daniel e pe drum.Ar trebui să ajungă aici in cincisprezece minute.
-Aşadar,iaraşi campăm în subsol?
A lasat să-i scape un oftat ,după care şi-a încrucişat picioarele şi s-a aşezat pe podeaua de piatră.-Bănuiesc că nu ai adus nişte cărţi de joc cu tine, nu?”

Nota: 5/5 


Puteti cumpara Volumul I AICI!
Puteti cumpara Volumul II AICI!

7 comentarii:

Unknown spunea...

Good job! Bravo Mada :x

meduza spunea...

Draguta recenzia :D Nu am citit inca aceste carti, dar mi-ar placea ;;) Imi plac si citatele :))

Madalina spunea...

Mersi :* daca vrei iti dau eu cartile in format e-book.

AliceNeko spunea...

Mersi pentru recenzie. Inca nu le-am citit, dar se pare ca merita. Imi plac mult copertile si titlurile.

c spunea...

Recenzie este foarte reusita, astfel incat ai reusit sa redai tot ce este esential in carte.
Am citit-o acum ceva vreme si ma declar fana a tinerilor din Enclava 3.
Personajele sunt interesante si bine conturate, iar Scout si Lily reprezinta prietenia adevarata. Desi nu se cunosteau de mult, Lily a fost indeajuns de curioasa sa o urmareasca pe Scout in acea seara, pricopsindu-se cu blestemul focului de la Sebastian.
Daca in prima parte l-am considerat smintit si diabolic ( si ciudat, avand in vedere ca a ajutat-o dupa ce Scout a fost rapita), in partea a doua am inceput sa il plac din ce in ce mai mult. Misterul pe care il emana m-a facut sa-l combin cu Lily instantaneu. Nu zic ca Jason nu e interesant si toate cele, dar parca nu e tipul ala ideal pe care l-ai vedea cu eroina cartii. Nu stiu...asta este parerea mea.
Si mai e si Garcia. Oh, doamne, el si Scout sunt hilari. Felul in care se contrazic e al naibii de amuzant si ar face un cuplu asa de draguut <3
Cartea a fost draguta si actiunea la fel si sper ca volumul trei va aparea cat de curand si la noi.

Anonim spunea...

Cautam o parere sincera despre aceasta serie, nu pot sa spun decat WOW, imi doream seria si nu ma asteptam sa gasesc o recenzie pozitiva care sa ii ofere 5/5, clar o sa mi-o cumpar, sau o sa fac cumva rost de ea:)! pare interesanta!

Anonim spunea...

Am citit primul volum, dar la mine nu a avut aşa de mare "priză", probabil că-mi va plăcea mai mult volumul 2, pe care abia aştept să-l citesc :X