08.07.2013

Aripi ( Volum I ) - Aprilynne Pike


Am citit prima carte in cadrul "Maratonului de lectura".Eu o sa fac doar doua postari.Dupa primele 3 zile de maraton si la finalul ultimei zile.


DESCRIERE
”Laurel privea fascinată chestiile acelea deschise. Erau înspăimântător de frumoase – o frumusețe imposibil de exprimat în cuvinte. Se întoarse din nou spre oglindă și privi de-o parte și de alta a capului. Păreau ca niște aripi...” Laurel crede că este o liceană ca oricare alta, dar are câteva particularități pe care nu și le poate explica. Nu suportă soarele, nu-i este frig niciodată și preferă să-și petreacă timpul în aer liber. Până când se întâmplă ceva cu adevărat straniu: o floare cu petale ca niște aripi îi înflorește pe... spate. Laurel nu este o ființă omenească, nimic din viața ei nu este ceea ce pare, iar extraordinara ei metamorfoză este inevitabilă. Tulburată de afecţiunea pe care o simte pentru David, colegul săritor şi amabil, şi Tamani, paznicul ei vigilent şi pasional din lumea zânelor, Laurel se vede pusă în fața unei noi încercări: pentru a-şi păstra identitatea, casa şi familia şi pentru a proteja tărâmul zânelor, Avalon, trebuie să înfrunte un inamic puternic. Tot ceea ce știați despre zâne se va schimba pentru totdeauna după ce citiți această nouă serie plină de suspans și de magie. Continuarea în cartea a doua, Iluzii.

PARERE PERSONALA
"Aripi" este primul volum din aceasta serie ce ne relateaza viata zbuciumata a unei tinere zane , Laurel.
Totul incepe odata cu aparitia "aripilor" , de aici fiind descoperite fel si fel de creaturi mitologige.
De acum Laurel nu mai este o simpla fata.Acum ea trebuie sa isi protejeje parintii de pericolul neprevazut.
Actiune , aventura , suspans si momente pline de romantism.Tot ce trebuie sa contina un roman.
Nu pot sa afirm ca a fost cea mai buna carte citita de mine , pentru ca nu a fost.A fost o lectura relaxanta ce m-a prins imediat ce am inceput sa frunzaresc cartea.
M-am aventurat impreuna cu personajele in lumea fantasticului dand peste fel si fel de situatii neprevazute , ramanand surprinsa de anumite momente ce m-au facut sa citesc cartea doar in cateva ore.
Sa spun ceva si despre personajul principal aka zana cartii!
Laurel se confrunta cu un secret ce i-a fost ascuns timp de 12 ani.Viata ei a fost o minciuna pana in momentul mutarii in alt oras.
Cum nu se putea fara un pic de romantism , David o cucereste pe Laurel , ajungand sa-i impartaseasca secretul.Totul se complica cand Tamani apare in peisaj.Un baiat deosebit parca iesit dintr-o revista de moda .Cine este acest baiat si prin ce aventuri vor trece impreuna cei trei dealungul acestui prim volum va las sa descoperiti singuri.
Lectura placuta!

CITATE
"In scurta ei vizita, devenisera mai mult decat prieteni; nu, ceva mult mai mult, ceva dincolo de prietenie.Cuvantul prieten  parea neinsemnat in comparatie cu legatura pe care o impartaseau ei."
"E decizia ta, spuse el bland, dar orice ai decide sa faci , eu te voi ajuta.Ii pus o mana delicata si calda la ceafa , si lui Laurel i se taie respiratia.Voi fi orice ai nevoie."
"Curentul inca o mai purta cu el , desi dadea din picioare catre mal , corpul ei nu mai avea nicio putere.Atingea cu talpile fundul raului si , desi incerca sa stea in picioare , picioarele nu o mai ascultau .Forta apei o tragea in jos si bratele si picioarele i se loveau de stanci in timp ce incerca sa-si recapete controlul."

NOTA: 4/5

3 comentarii:

Unknown spunea...

Bravo Mada , stiu ca tu mananci carti pe paine :)))

AliceNeko spunea...

M-am uitat dupa ea la Bookfest dar nu am gasit-o :(

Anonim spunea...

Merita incercata imi place, am citit cu atentie si imi place, ce spui despre ea!