10.07.2013

Suflete damnate - Yrsa Sigurdardottir



DESCRIERE
Suflete damnate este un roman politist inteligent, glacial si cu o intriga absolut fabuloasa. Cartea face parte dintr-o serie al carei personaj principal este Thora Gudmundsdottir, avocata, mama a doi copii, femeie divortata.
O crima ingrozitoare a fost comisa intr-un resort turistic situat pe coasta de vest a Islandei, intr-o ferma recent renovata, odinioara faimoasa pentru ca ar fi fost bantuita de fantome. Thora e chemata de proprietarul hotelului – primul suspect in acest caz – pentru a-l apara in instanta. Investigatiile ei dezvaluie fapte tulburatoare care s-au intamplat la ferma cu cateva decenii in urma.

PARERE PERSONALA
Romanul "Suflete damnate" este un roman politist de succes , autoarea fiind printre cei mai buni scriitori de romane politiste nordice.
Atragator , intrigant si misterios romanul ne dezvaluie sansa de a afla mai multe despre secretele Islandei.
Totul incepe cand o fetita este ucisa , inchisa in pivnita , sortita unei morti chinuitoare . Ce se intampla cand avocata Thora intervine in cazul care ii va schimba in totalitate viata? 
Suspectii sunt interogati pentru aflarea crimelor , dar totusi cine este adevaratul faptas?
O carte ce am citito mai greu din cauza subiectului.Nefiind familiarizata cu romanele politiste si cu desfasurarea actiunilor care se bazau doar pe aflarea criminalului , a fost o adevarata provocare.Totusi am reusit sa o termin si pot sa zic ca mi-a placut.Nu destul de mult cat sa i dau 5/5 , dar indeajuns sa o pot citi intuziasmata de desfasurarea lucrurilor.
Thora este o femeie divortata cu doi copii.Totusi este pe cale sa devina bunica , dar nu va imaginati ca este o babuta , din contra, este o femeie atragatoare si perseverenta.
Curioasa si fascinata de zvonurile care umblau in preajma conacurilor ,aceasta reuseste sa dezlege misterul crimelor dupa lungi eforturi.
Finalul ne este prezentat in doua moduri.Atunci cand Thora isi revendica titlu de bunica si momentul inmormantarii copilei ingropate dupa multi ani de nestiinta.
Recomand acest roman celor care au rabdare si calm.Credeti-ma nu mult mai aveam si lasam cartea din mana din cauza monotoniei si a evenimentelor ce se repetau , dar daca esti un mare fan al acestui tip de carte atunci te indemn sa o citesti pentru ca sigur o vei adora!

CITATE
"-Si ce parola ai ,Jonas?Ti-am deschis computerul , dar imi cere parola.-Iarba ,a zis Jonas.Numai cu minuscule."
"Matthew ramase perplex pe fotoliu.Intr-o mana tinea paharul cu bere , iar in cealalta , cutiuta cu vibratorul." 
NOTA: 4/5

2 comentarii:

AliceNeko spunea...

Imi place titlul.

Anonim spunea...

Din seria asta de romane politiste, seria neagra, nu am citit decat Al patrulea, o carte excelenta care mi-a dat la propriu cu parul in cap cand am ajuns la final:)) am zis ca imi lipsesc mie pagini:D, si era atat de frumoasa pana am ajuns la final:((