06.07.2013

Ultima scrisoare de dragoste - Jojo Moyes



DESCRIERE
Aflata in cautarea unui subiect inedit si emotionant, ziarista Ellie Haworth gaseste in arhiva ziarului la care lucreaza o scrisoare datand din anul 1960, scrisa de un barbat care-i cere iubitei sa-si paraseasca sotul. Astfel Ellie se vede prinsa in hatisurile unei povesti de dragoste din trecut - iar impactul asupra ei este cu atat mai puternic cu cat si ea insasi are o legatura cu un barbat insurat. In 1960, Jennifer Stirling se trezeste in spital, unde a ajuns in urma unui accident de masina. Nu-si poate aminti nimic: nici de sot, nici de prieteni, nici cine era. La inapoierea acasa , descopera o scrioare de dragoste si incepe sa-si aminteasca de iubitul ei, pentru care fusese dispusa sa riste totul.
Povestea din trecut a lui Jennifer si cea actuala a lui Ellie, ambele implicand o dragoste patimasa si interzisa, se impletesc intr-o drama de mare intensitate emotionala, in care scrisorile de dragoste redauc la viata o iubire care sfideaza timpul.

PARERE PERSONALA
Citind cele cateva randuri de pe spatele copertii am crezut ca va fi o carte despre dragoste si obstacolele acesteia.In mare parte este adevarat , este o poveste despre dragoste , dar are ceva mai mult decat atat.Romanul nu se desfasoara doar in perioada prezentului ci si in perioadele trecute astfel fiind imbinat vechiul cu modernul.
Actiunea se desfarsoara in jurul a doua femei ce impart aceeasi poveste dramatica si interzisa.
Ellie gaseste scrisoarea ce ii va schimba viata , ce o va face sa analizeze lucrurile mult mai indeaproape , rezolvand misterul dragostei instrainate.
Afland aceste lucruri despre Jennifer, personajul scrisorii , aceasta incepe sa investigheze afland lucruri ce o vor marca , dandu-si seama ca traieste aceeasi poveste doar ca in prezent.
Impulsionata si fascinata , Ellie ii da de urma lui Jenny si afla in totalitatea povestea dramatica a acesteia.Si nu se opreste aici , reuseste sa il gaseasca pe barbatul ce ii poarta dragostea lui Jenny , ajungand in final sa aiba parte de un final fericit bine meritat.
De aici , tanara femeie incepe cursul spre maturizare , luand decizi corecte si schimbandu-si propriul destin , lasand in urma greselile si un barbat insurat.
Am trait impreuna cu personajele , ajungand sa plang si sa rad deodata cu ele.Nu stiu daca am mai citit o astefel de carte inainte sau poate ca am citit , cert e ca si-a facut impactul asupra mea si m-a facut sa imi doresc sa citesc mai mult genul acesta de carti , sa nu mai judec povestile inainte de a le cunoaste in totalitate.

CITATE
"-Va rog mult sa-mi mai spuneti un singur lucru , in doua cuvinte.Cand el ... Boot ... a plecat din nou , ce-ati facut?Jennifer Stirling coboara receptorul , cu o privire limpede si linistita.-L-am urmat"
"El ridica ochii exasperat , clatinand incet din cap.Ellie incearca sa-si ascunda zambetul radios si apoi il urmeaza inauntru."
"Sterge din nou geamul si vede cum Jennifer intai incetineste pasul , apoi se opreste.El iese din umbra , cumva mai inalt decat i se paruse pana atunci [...] Stau ochi in ochi , femeia zvelta , imbracata in fulgarin si bibliotecarul.Chiar si de departe , Ellie isi da seama ca nici unul din ei nu se sinchiseste de ploaie, de parculetul ingrijit , de privirile curioase ale trecatorilor.Se sorb din priviri si ar putea ramane acolo inca o mie de ani."

NOTA: 5/5

2 comentarii:

AliceNeko spunea...

Imi place titlul :3
Mersi pentru recenzie o s-o caut si eu sa o citesc :)

Anonim spunea...

Imi plac romanele in care regasesc dualitatea temporala reveniri din trecut in prezent! carti in acest gen pe care ti le recomand sunt Colectionarul de istorie de Elizabeth Kostova, Borgia pacatele familiei Labirintul de Kate Mose