20.08.2013

Pe jumatate moarta ( Madison Avery , Volum I ) - Kim Harrison - Recenzie


COMANDA CARTEA DAND CLICK PE POZA!

DESCRIERE

O LUME MISTERIOASĂ, UN CARATER FEMININ PUTERNIC, UMOR, SUSPANS ŞI UN STROP DE ROMANCE.

Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.
Balul de absolvire al lui Madison a fost mortal – la propriu. Din cine ştie ce motiv, ea a fost ţinta unui spintecător al întunericului – da, genul acela de spintecător – decis să scape de ea, cu trup şi suflet. Dar, înainte ca spintecătorul să-şi încheie treaba, Madison a reuşit să-i ia amuleta ciudată şi strălucitoare şi să scape.
Acum, e captivă pe Pământ – moartă, dar nu dispărută. Cumva, amuleta îi oferă iluzia unui corp, permiţându-i să trăiască la limita dintre viaţă şi moarte, undeva între acum şi ceea ce urmează. Nu ştie de ce, spintecătorul întunericului e pe urmele ei, dar ea n-are de gând să stea cu mâinile în sân şi să lase soarta să-şi urmeze cursul.
Cu puţină ingeniozitate şi cu ajutorul unui spintecător al luminii (unul dintre tipii buni! poate…), dar şi al băiatului de care e îndrăgostită, precum şi al (o, da!) îngerului ei păzitor, Madison e gata să-şi ia destinul în propriile mâini o dată pentru totdeauna, înainte ca acesta să o controleze pe ea.
Asta dacă ea crede în asemenea lucruri.

PARERE PERSONALA

Tocmai ce am facut rost de aceasta carte nestiind ce fel de poveste este.Am inceput sa o rasfoiesc si dupa trei ore mi-am dat seama ca ajunsesem la ultima pagina si ca aventura lui Madison s-a terminat.Presupun ca deja v-ati dat dat seama cat de mult mi-a placut.Intradevar cartea este putin mai subtirica dar continutul , dupa parerea mea , este tot ceea ce conteaza.
Autoarea a punctat bine toate peripetiile lui Madison , astfel incat ,  cartea a fost foarte usor de citit si de inteles.
Are de toate pentru toti.Actiune , suspans , aventura , comedie si , desigur , romantismul fara de care cartea si-ar fi pierdut din stralucire.
Madison este o pustoaica ce , de a 17-a aniversare a murit fiind spintecata de un secerator al intunericului care mai tarziu s-a dovedit a fi insasi cronometrorul intunericului, cel putin asta a crezut pana cand s-a trezit la morga .De aici totul i-a o intorsatura drastica,Madison primeste un inger si se indragosteste de Josh , fostul dusman.
Treptat ea invata sa isi controleze puterile amuletei dar cu un pret , aceasta isi pierdea din "vitalitate" , Madison riscand sa dea fata in fata cu aripile negre.
La final se afla lucruri uimitoare ce pe Madison o fac sa isi reanalizeze situatia si sa priveasca cu o noua lumina viitorul ce o asteapta.
Am citit cartea pe nerasuflate si in final mi-a lasat o impresie foarte buna , nu stiu daca si altii au o asemenea impresie dar de la mine are punctajul maxim si astept cu nerabdare sa fac rost si de cel de-al doilea volum al seriei.

CITATE
"Era groaznic sa fi mort.Nu puteam sa spun nimanui si acum eram trecuta de la unul la altul , ca o jucarie pe care n-o voia nimeni."
” – Fost-a odata o blonda fata, iar cositele-i erau ca parul de iapa, canta G.R.A.T.I.I. o-suta-saptezeci-si-sase, plutind langa urechea mea. Si-l pieptana si si-l peria, crezandu-se de-o frumusete rapitoare, pana ce in al ei sampon am pus niste crema depilatoare.”
“De aceea, numai un om poate modifica timpul conform dorintei lui. Cand zbori suficient de sus, nu e o problema sa vezi dincolo de cotiturile timpului, dar e greu sa separi viitorul si trecutul.”

NOTA : 5/5

2 comentarii:

CrAzZyPuFfY spunea...

Trebuie sa o am!!

Anonim spunea...

iar ma sucesti:)), am auzit numai pareri negative despre serie si tie ti-a placut atat de mult incat i-ai dat 5/5, sunt serii si carti asupra carora trebuie sa mai reflectez! asta am invatat tot rasfoindu-ti blogul!