15.08.2013

Cercul secret - Ritualul

Descriere


PUTEREA CERCULUI A ADEMENIT-O ACASA...

Fortata sa se mute din insorita Californie in mohoratul orasel New Salem, Cassie tanjeste la inceput dupa vechea ei viata. Cu timpul, se simte ciudat de legata de un grup de adolescenti care face legea in scoala ei. Initiata in sabatul vrajitoarelor, care stapaneste acolo de secole, este atrasa in Cercul secret si are parte de o aventura naucitoare si terifianta.
Dar atunci cand se indragosteste de misteriosul Adam, Cassie are de facut o alegere dificila: sa foloseasca sau nu fortele intunecate pentru a-si atinge scopul? O singura miscare gresita ar putea insemna sfarsitul!

O fascinanta poveste despre iubire, mistere intunecate si puteri supranaturale de la autoarea seriei de bestselleruri Jurnalele Vampirilor L.J. SMITH.

Parere personala
O carte usoara numai buna pentru o lectura de vacanta.
Va spun drept ca primele cateva pagini m-au cam plictisit, dar chiar cand doream sa renunt la ea a inceput sa fie palpitanta.
Eroina romanului este un pic cam patetica in unele momente, ca de exemplu cand isi cunoaste bunica o descrie ca pe o baba cocosata si cu un neg pe nas, dar in urmatoarea zi decide ca defapt poate trece peste aspectul fizic.
Daca reusesti sa treci de inceput actiunea te prinde si astepti cu nerabdare sa vazi care e faza cu Cercul.
Eu am citit cartea la aproximativ un an dupa ce am vazut serialul, dar pot sa spun ca este o diferenta destul de mare intre cele doua. Amandoua sunt destul de reusite si relaxante, dar nu pot sa spun ca serialul sau cartea sunt un must .

Citate
"Simţi cum o furnică toată pielea. Simţi, aşa cum nu simţise niciodată, bolta cerească şi duritatea de granit a pământului şi nemărginita întindere a oceanului, val după val după val, până la orizont şi dincolo de el. Şi parcă toate acestea o aşteptau, o priveau, o ascultau pe ea.”
“Atunci, Cassi îşi ridică privirea, căutându-l pe stăpânul câinelui.
Şi el se uita la ea, de acolo, de sus, aşa cum o privise în ziua aceea, pe plajă, în Cape Cod. Razele lunii i se încurcau în părul roşcat, prefăcând unele şuviţe în roşu, iar altora dându-le nuanţa întunecată a vinului. Ochii albaştri-cenuşii păreau argintii.
O găsise.”
“Instantaneu, pieriră şi flăcările celorlalte lumânări, ca răpuse de o rafală de vânt. În aceeaşi clipă, Cassie simţi cum acel ceva care dădea buza atinge graniţele cristalului. Năvăli afară din craniu şi trecu de lumânările întunecate, fumegânde. Cassie nu ştiu cum îşi dăduse seama + totul era cufundat în beznă. În schimb, îlsimţise. Simţise acel ceva năvălind ca o negreală mai intensă decât tuşul.”
 Nota 3/5

3 comentarii:

Unknown spunea...

Si eu tot aceasta carte citesc, mai am putin din ea. Am vrut si eu sa renunt, dar am rezistat pana la urma si acum sunt un pic curioasa ce se intampla c cercul.

AliceNeko spunea...

Mi-a placut cartea si cred ca o sa vad si serialul.

Anonim spunea...

Sa inteleg ca e genul de lectura pe care daca o primesti cadou merita sa ii acorzi o sansa si sa o citesti, in schimb nu merita sa investesti bani in ea pentru a o obtine