11.11.2013

Recomandare saptamanala #16

«... unul dintre rarele romane poliţiste care m-au făcut să mă trezesc în miezul nopţii pentru a continua lectura.» Pascal Bruckner

Jurnalist suedez, Stieg Larsson a murit în 2004, în mod neaşteptat, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, imediat după ce apucase să-i predea editorului său Millennium, o serie de trei romane, însumând 1935 de pagini. Millennium a devenit între timp un fenomen editorial. în ţările nordice, «nici o carte în afară de Biblie nu a mai înregistrat astfel de vânzări!»

Suedia: 2 milioane de exemplare vândute
Norvegia: primele 100 000 de exemplare epuizate în două zile
Franţa: se vând 3 000 • 4 000 de exemplare pe zi
USA şi UK: achiziţionarea drepturilor de publicare a generat licitaţii fabuloase.


Mikael Blomkvist, un jurnalist căzut în dizgraţie, este angajat să facă investigaţii asupra unui caz neobişnuit. însă când acesta face legătura între dispariţia Harrietei şi un lanţ de crime terifiante, săvârşite cu 40 de ani în urmă, misiunea lui devine imposibil de finalizat fără ajutorul unui asistent. Lisbeth Salander, o tânără de 24 de ani, cu o înfăţişare de hacker şi o inteligenţă de geniu, pare a fi candidatul perfect pentru această poziţie. Neobişnuiţii parteneri descoperă un fir ce îi conduce spre un secret incredibil, care îi aruncă în plasa corupţiei de la cel mai înalt nivel.

«Millennium, de Stieg Larsson a detronat thrillerul anglo-saxon. Este o trilogie extraordinară din toate punctele de vedere: dimensiune, personaje inedite, intrigă complexă ce punctează teme ale lumii contemporane. Millennium este unul dintre rarele romane poliţiste care m-au făcut să mă trezesc în miezul nopţii pentru a continua lectura. Există un înainte şi un după Millennium: îţi va fi absolut imposibil să nu aderi la clubul cititorilor împătimiţi de această serie!» Pascal Bruckner

«Un titlu menit să spargă topurile...O poveste fascinantă, credibilă şi, mai presus de toate, o eroină de o extraordinară originalitate!» Literary Review

«Unul dintre cele mai bune romane poliţiste pe care le-am citit vreodată... Mikael Blomkvist şi partenera lui, enigmatica şi paradoxala Lisbeth Salander, se vor alătura curând panteonului celor mai mari personaje din literatura de mistere.» Shots Magazine
Autor: Stieg Larsson
Editura: TREI
An aparitie : 2008
Numar pagini :6785 comentarii:

iri spunea...

nu pot sa cred! fix asta citesc eu acum :D

Lupu Diana spunea...

Tocmai ce am terminat cartea si pot sa spun doar ca a fost absolut minunata. E printre putinele carti ce te fac sa pierzi chiar si notiunea timpului. Am stat ore intregi citind-o, fiind mereu curioasa ce se va intampla mai departe.
Cand am ajuns la sfarsitul cartii deja ma staduiam sa citesc mai rar ca sa o pot savura mai mult timp, insa mi-a fost imposibil. Daca ar fi dupa mine, aceasta carte ar primi nota 5/5.
Ps:Sper ca ti-a placut si tie. (daca ai citit-o)

CrAzZyPuFfY spunea...

Nu am citit-o inca, dar mi-ar placea.

Anonim spunea...

Am auzit de această carte acum mult timp şi am fost curioasă de subiect, dar nici acum nu am reuşit să citesc seria, dar mereu m-a captivat stilul acesta plin de mister al autorilor din nordul Europei :)))

Anonim spunea...

este atat de buna? nu stiam....mie imi plac mult romanele politiste! vreau sa imi cumpar toate romanele Rodica Ojog Brasoveanu, deocamdata nu am decat seria Melaniei Lupu completa! vi le recomand! nu o sa va vina sa credeti ca o autoare de la noi din tara a fost capabila sa scrie atat de bine, veti sta cu sufletul la gura sa aflati criminalul, eu inainte de toate vreau sa citesc romanele politiste ale Rodicai!