08.09.2013

Cirque du Soleil


Ieri seara am avut ocazia sa vad spectacolul Alegria realizat de Cirque du Soleil pentru a doua oara.
Prima data l-am vazut in Germania , Munchen, am calatorit cu masina special pentru acest lucru acum doi ani si chiar am ramas foarte impresionata de ceea ce am vazut, dar nu imi amintesc sa fi fost chiar asa de emotionant. Poate era oboseala sau publicul, nu e nici o surpriza sa aflam ca nemtii sunt mai reci de felul lor. Acum totul mi s-a parut mai cald, mai vesel, sau poate stiu sa apreciez altfel efortul depus de artisti fiindca intre timp m-am apucat si de dansuri si am vazut cu alti ochi totul.
Am vazut tot felul de acrobatii uimitoare cum ar fii doua asiatice care se indoiau in fel si chip, se sustineu una pe alta in timp ce stateau in maini. La un moment dat s-au indepartat niste bucati din scena si au aparut niste saltele elastice, nu va puteti imagina cat de frumos si de armonios puteau, gimnastii, sa execute sarituri foarte periculoase.
Ceea ce imi place la conceptul acestui circ este ca nu incearca sa faca bani chinuind niste animale nevinovate, incearca sa te faca sa razi dar sa te si uimeasca doar cu ajutorul abilitatilor omului.
Claunii au fost geniali, pe cat am putut sa rad din cauza lor, pe atat am putut sa ma las emotionata de momentul in care un tip se rasucea in fel si chip pe niste panglici cu un cantec extrem de tulburator interpretat de solista spectacolului, care chiar a cantat genial pe tot parcursul reprezentatiei.
Cel mai mult m-a uimit reactia publicului romanesc de la sfarsitul show-ului, toata lumea s-a ridicat in picioare si a aplaudat 5 minute in sir fara oprire,
Din pacate daca nu ati apucat sa vedeti spectacolul nici nu cred ca veti mai avea ocazia din cauza ca de la anul nu se va mai juca, dar asteptam sa vedem ce spectacole mai aduc in tara fiindca si Saltimbanco a fost un spectacol la fel de reusit.

Visul meu este sa ajung sa vad spectacolul din Las Vegas care este acvatic, am vazut niste inregistrari pe TVR si m-a cucerit din prima.



5 comentarii:

Bianca spunea...

Ce super! ^^
Îmi amintesc că am citit despre Cirque du Soleil în clasa a şaptea, în cartea de engleză :D.
E foarte frumos ce a făcut publicul. Adică e normal :). Un show excelent merită aplauze multe :D.

Unknown spunea...

Eu regret ca nu ma pot duce, pentru ca este ceva unic. Eu ador lumea circului, ei stiu sa transmita multe prin show-ul de vis pe care il fac. Chiar si atunci cand ii privesc la tv mi se pare ireal. Ador Cirque Soleil pentru ca nu au animale, ma atrage mai multe ce pot face oamenii.

AliceNeko spunea...

Cat noroc :( Eu nu am fost niciodata si imi pare asa de rau...

Anonim spunea...

Nu cred! ce frumos, mereu mi-am dorit să-i văd, dar am înţeles că biletele sunt destul de scumpe :))) Am înţeles că sunt minunaţi, nişte acrobaţi de excepţie!

Anonim spunea...

Nu i-am vazut niciodata, am vazut reprezentatii de la alte circuri si mi-au placut! ei cred ca sunt geniali! imi place la circ, de mica mi-a placut!