04.09.2013

Creatura de Nely Cab - Recenzie


DESCRIERE

Sunt, în acelaşi timp, şi mai mult, dar şi mai puţin decât o fiinţă umană. Sunt, prin cine ştie ce întâmplare miraculoasă, încă în viaţă. Aceasta este povestea primei mele iubiri, povestea vieţii mele trecute şi povestea renaşterii mele…

CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND BĂRBATUL DIN VIS DEVINE REALITATE?

Isis Martin, o fată de şaptesprezece ani dintr-un orăşel obscur din sudul Texasului, începe să sufere de tulburări de somn, după ce o siluetă neagră înaripată îi tulbură visele, hărţuind-o. Nu trece mult până când Isis se hotărăşte să-şi înfrunte frica, descoperind cu surprindere identitatea celui care se ascunde în spatele vietăţii ameninţătoare cu chip uman. Şirul descoperirilor nu se opreşte însă aici…

Când Isis îi cere necunoscutului să demonstreze că nu este o plăsmuire a imaginaţiei ei, acesta acceptă provocarea cu bucurie. Astfel, frumoasa adolescentă ajunge să îi cunoască pe membrii unei familii din spiţa divină a acelora de mult uitaţi de omenire.

Romantismul, senzualitatea explozivă, pericolul şi întâmplările dincolo de puterea de înţelegere a muritorilor o însoţesc pe Isis pe drumul ei spre o iubire nepermisă, de natură să schimbe legile pământeşti. În mod sigur, această extraordinară călătorie îi va captiva şi încânta pe iubitorii poveştilor de dragoste. Iar povestea se află de-abia la început…

PARERE PERSONALA

Si iata ca am ajuns sa-mi iau si aceasta carte pe langa alte doua pe care mi le-am luat,faza tare este ca asta nu se compara deloc cu celelalte doua."Creatura" are o caracteristica speciala ,hipnotizanta care parca te rapeste intr-o realitate imaginara.
Nu stiu daca intelegeti pe deplin ce vreau sa spun,tot ce vreau sa va transmit este faptul ca am o gramada de laude pentru arta realizata de Nely.
Isis,o fata normala de saptesprezece ani traieste o trauma vizuala de fiecare data cand paseste in taramul viselor,facandu-si mama cat si doctorii sa treaca printr-o stare de neputinta,aducandu-i pe toti in punctul in care o forteaza sa ia droguri pentru a se putea calma.Isis,insa,stia ca nu are cum sa povesteasca intalnirile ei cu umbra infricosatoare prea detaliate pentru ca risca sa piarda increderea apropiatilor,asa ca decide sa se descurce singura,sa isi ia inima in dinti si sa infrunte umbra ce ii ameninta destinul.Facand asta,descopera ca cel ce ii nelinistea visele incerca sa o scape si pe ea si pe el insusi de pedeapsa care ii astepta datorita faptului sa Isis,nestiutoare a pasit intr-o lume ce nu i se cuvenea intrarea.Intr-o lume in care doar zeii au verdictul de a trai.De aici,necredinta ei in spusele zeului a nascut in acesta dorinta arzatoare de a o cunoaste,de a-i dovedi adevarul aproape imposibil si de a-i urmari in deaproape abilitatile de muritoare.Urmatoarele intamplari sunt strans legate una de cealalta prin uimitoarea putere a iubirii .Serios acum,cine ar putea rezista farmecului unui zeu ? :)) Eu nu .Si cum intotdeauna cand gasim fericire viata ne impotmoleste in noroi,Isis afla cu ajutorul tatalui lui Dahveed ca ea nu este chiar o muritoare,ea este o Creatura,aceasta fiind informatia care ii aduce pe cei doi in cautarea adevarului,in cautarea adevaratului barbat care a facut ca raza de soare arzatoare din viata lui Isis sa se restranga in cercul de actiune al intunericului.
Finalul imi bubuie si acum in cap,este ca o panza de paiajen pe care nu reusesc si nu vreau sa o sterg,este legat de un alt detaliu al povestii pe care nu vi l-am transpus pentru ca nu vreau sa va dau mura in gura deoarece merita din plin sa dati banii pe ea este extraordinara.


NOTA : 5/5

5 comentarii:

Ralu spunea...

Am și eu cartea asta și abia aștept să o citesc, deși am auzit și păreri negative. Mă bucur că ție ți-a plăcut. :D

Unknown spunea...

Sigur,acum fiecare cu parerea lui,poate ne spui si tu parerea ta dupa ce o citesti :P

AliceNeko spunea...

Ufff inca nu am citit-o :(

Anonim spunea...

iar imi dai teoriile peste cap:), peste tot am citit ca este o carte foarte slaba si tu spui ca este foarte buna! wow! deci merita sa dau bani pe Creatura?

Unknown spunea...

Sincer,mie mi-a placut,adica are multe elemente care se potrivesc cu personalitatea mea si cu gusturile fiintei mele,misterul,dragostea aceea probabil eterna,in aceste circumstante nu cred ca tine decat de caracterul fiecaruia,sunt persoane pentru care romanele de dragoste deja sunt prea siropoase(si nu le recomand cartea),si persoane,ca mine de altfel,carora le plac astfel de romantisme exagerate.