17.09.2013

Exercitii de echilibru

Descriere 


Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in volum. Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui randuri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc. Tudor Chirila scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru si carti, nostalgic despre oameni dragi disparuti, ironic despre locuitorii Romaniei de azi. Mesajul lui? Cel mai important e sa iubesti. Si sa fii liber.

„Din Grecia in Delta Dunarii si de la fetele copiilor din nisip pana la elogiul amar al rasului ca «pedeapsa capitala a romanilor», Tudor alege sa participe la viata prin a fi normal in raport cu oamenii din jur. Textele lui se astern firesc in carte, ca o revansa amicala a literei scrise in fata lumii digitale. Inainte de a fi blogger, inainte de a fi cantaret, inainte de a fi actor, Tudor Chirila a fost un copil care adormea cu paginile cartii inghesuite in coltul pernei. Nu lectura l-a invatat, desigur, sa traiasca nestingherit si egal cu el, dar poate ca acele carti ale copilariei l-au impins sa ne picure alfabetul albastru de cerneala al unei vieti libere.“ - Catalin Tolontan


Parere personala
Cartea Exercitii de echilibru este o culegere de texte postate de Tudor Chirila pe blogul lui intre 2007-2012 care abordeaza teme variate.
Nu pot sa vorbesc despre carte ca un tot unitar, fiind formata din texte de tot felul.
Cel mai mult pot sa spun ca mi-au placut textele de genul celor motivationale, care incurajeaza lumea sa faca mai mult bine, dar mi-au placut si cele despre trupe rock sau cele care vorbeau despre trupa lui.
Ce nu mi-a placut? Faptul ca la un moment dat devine totul foarte melancolic si siropos, iar eu pur si simplu m-am plictisit la partile acelea.
Eu zic ca sunt texte pentru toate gusturile in aceasta carte si ca se merita sa pui mana pe ea si sa incerci sa citesti macar cateva povestioare din ea.


Citate
"A suflat vantul peste obrajii mei si s-a facut vara si m-am salvat inca o data cu fiecare vara...mi-am incalzit oasele ruginite de de incertitudini...si iar am dansat dansul cu fum... si-am sa-l dansez in fiecare vara..."
"...sunt urma chitarei pe nisip, sunt speranta fara de capat,exces si dorinta, sunt frica fara de frica si rana deschisa,stropita cu inconsienta, ei sunt dusmanii Mortii, copii Vietii, sunt sangele proaspat al noptilor de mai , sunt rosu aprins si albastru electric, piele fierbinte hranita cu lacrimi sau suflu..."
"Pentru ca iubirea e pe cat de curata pe atat de perfida. Ea se naste, infloreste cu cele mai inaltatoare sentimente, dar moare indoita de cele mai ascunse indoieli."
 Nota 4/5

5 comentarii:

meduza spunea...

Mie nu mi-au placut textele vulgare. Are unele la care am ramas putin socata, dar per total, e o carte buna, interesanta :)

Ralu spunea...

Subscriu la comentariul lui furelise. Sunt câteva texte acolo cam nelalocul lor, dar în ansamblu cartea a fost destul de bună. Mi s-a părut foarte interesantă ideea de a aduna postările de pe blog într-o carte. :)

AliceNeko spunea...

Hmm...imi place cum scrie.

Anonim spunea...

Pe mine m.-au dat înapoi să-mi iau cartea nişte persoane care întruna îmi spunea că nu este o carte bună, că nu merită, şamd...
Dar acum îmi pare rău că nu mi-am luat-o :(
Îmi place mult recenzia ta :X

Anonim spunea...

Este buna atunci cand te afli intr-o cautarea a propriului eu! nu am incercat-o inca, dar mi-ar placea