20.09.2013

Recomandare saptamanala #13


Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare este New York Times Bestseller
In curand seria va fi ecranizata, avand-o pe Lily Collins in distributie
Stephenie Meyer, celebra autoare a hit-ului international Amurg, este fan declarat al acestei serii
Seria este comparata cu deja celebrele Harry Potter si Buffy Spaima Vampirilor
Bijuteriile inspirate de obiectele magice din roman se vand cu succes online

“Seria Instrumente mortale creeaza o lume de poveste in care as fi incantata sa traiesc. Absolut minunata!” - Stephenie Meyer, autoarea romanului Amurg

Clary Fray, o fata de cincisprezece ani, are darul Vederii... un dar pe care ceilalti oameni nu-l au. Ea vede vampiri, varcolaci, zane, demoni si alte creaturi care populeaza Lumea din Umbra.

In Orasul Oaselor, cartea intai din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare si ea insasi e atacata de un demon – un ravener inspaimantator. Astfel, tanara ajunge sa-i cunoasca pe vanatorii de umbre, razboinici a caror misiune este sa-i apere pe oameni de demoni si sa-i controleze pe vampiri si varcolaci.

De asemenea, Clary il intalneste pe Jace, un tanar fermecator, si, impreuna cu el, incearca sa dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbra. Cine a rapit-o pe Jocelyn? Unde se afla Pocalul Mortal si ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, in sobolan si cum poate fi desfacuta vraja? Cum a reusit Clary sa dobandeasca dintr-odata Vederea? De ce sunt demonii interesati de o mundana oarecare?

Nu in ultimul rand, Clary incearca sa-si inteleaga propriile sentimente – in ce relatie se afla ea de fapt cu Jace si Simon?

Un roman urban fantasy pentru tineri de toate varstele cu, o actiune plina de suspans, ritm alert, imaginatie si originalitate!

Autor: Cassandra Clare
Categorie: Urban Fantasy
Nr pagini : 480
Editura: Leda

3 comentarii:

AliceNeko spunea...

Ador Instrumente Mortale, mai ales cum scrie Cassandra Clare. Abia astept sa citesc volumul 4.

Anonim spunea...

Am citit-o :3 A fost incredibil de alertă, am înţeles că seamănă cu Dispozitive infernale (pe care-l am în bibliotecă), dar parcă nu mă lasă inima să încep o serie nouă, care nu este tradusă toată în România :o

Anonim spunea...

Si eu vreau seria, insa am auzit ca un volum e genial altul e slabut altul e genial altul e slabut....alterneaza. Nu am vazut inca ecranziarea, intentionez zilele acestea