19.10.2013

Creatura

Am decis sa renunt! M-am saturat sa dau o sansa unei carti, care chiar nu merita!
Am ajuns la 105 si tot nu m-a convins.
Povestea este interesanta chiar inedita, dar nu pot tolera felul in care e scrisa.
Se dau prea mult explicatii lucrurilor banale, pe care le puteam intelege, iar cand e vorba de situatii in care vroiam sa aflu mai multe din simtirile lui Isis primeam nimic.
De exemplu imi explica de 100 de ori ca mama ei a facut scoala la seral sau alte prostii de astea pe care le-am inteles din prima, iar cand vine vorba de situatii ca cea in care David o trezeste din somn pe Isis cu un apel telefonic prin care o anunta ca se afla pe veranda ei si ca vrea sa ia micul de jun cu ea daca e de acord, e nu spune decat un : Ok" sau ceva de genul, fara sa mai zica nimic in sinea ei in legatura cu aparitia lui neasteptata, ca de exemplu sa se bucure, ca tot i se incinsesera calcaiele dupa el!
Poate ca as fi gustat cartea asta acum 2-3 ani, dar acum simt ca nu ma satisface, e prea slaba, parca e scrisa de o fata de 17 ani, se vede clar ca e prima carte a unei autoare de 40 de ani care nu a mai avut tangente cu scrisul.
Imi pare rau daca v-am suparat pe voi, cei care ati apreciat cartea, dar asta e parerea mea si am avut tot dreptul sa o spun!
Ar trebuii sa ma apuc de Ion.....dar mai aman un pic momentul si voi incepe Magie de doi bani, primita la un schimb de carti. Ceva pareri despre aceasta carte?

8 comentarii:

meduza spunea...

Mi s-a intamplat si mie sa abandonez pentru ca n-am mai rezistat :)) Dar nu reatura, ci Substanta M. N-a fost chimie intre noi :3 Magie de 2 bani, n-am citit. Dar sa stii ca Ion nu e chiar ATAT de naspa. Adica, poate ca tema nu e de actualitate, problematica taranului roman in sex al XIX-lea, dar mi se pare o carte scrisa bine, si mai frumoasa decat alte lecturi obligatorii :) Nu te mai lua dupa toata lumea. Stiu ca multora nu le place, dar cine stie, poate tie iti va placea, daca nu extraordinar de mult, macar cat de cat.

IoanaBrtk spunea...

Stai linistita, am sa ii acord o sansa cartii,ca si asa tot va trebuii sa o citesc ca o sa dau test din ea....deci nu prea am ce face :))
Sper sa fie ok :3

Unknown spunea...

Eu nu inteleg cum de aceasta carte era atat de apreciata inainte sa apara in Romania si acum toti o critica. Pacat, daca ideea este buna...nu inteleg de ce mai sunt acceptate de edituri daca sunt atat de simplist scrise. Trebuia sa o scrie altcineva si doar autoarea sa vina cu ideea. Pe mine subiectul ma atrage, dar daca toti spun ca nu e asa grozava...nu stiu ce sa zic.

Cipryan spunea...

Uite ce cred eu: Ion- o oribilitate de carte. Creatura- inca nu am citit-o, dar acum chiar ca m-ai facut curios. Trebuie sa vada daca e buna de ceva. Iar Magie de doi bani - a fost super ok, daca tin bine minte i-am dat 4 stele la recenzie. E bunicica, zic eu. ;) deci, poti sa te apuci de ea linistita.

IoanaBrtk spunea...

Pe mine m-a mirat faptul ca era atat de apreciata cartea Creatura si sustinuta de bloguri pentru a fi publicata, poate ca si traducerea lasa de dorit, nu stiu ce sa spun, atata lume care a citit-o in engleza o lauda ....... Am citit un pic din Magie de doi bani si incepe foarte interesant, m-am apucat si de Ion din cauza ca e destul de groasa si imi era frica ca nu o termin, e ok, dar nu exceptionala

Anonim spunea...

Magie de doi banie captivantă, încearc-o!

AliceNeko spunea...

Nu am citit Creatura si nici Magie de doi bani. Cum e ultima?? Adica m-as apuca de ea doar ca sunt atatea carti pe care le-am inceput si trebuie sa le duc la bun sfarsit :))

Anonim spunea...

Ion nu este rea, mie mi-a placut foarte mult! Creatura este slaba, dupa cum ma asteptam!