02.10.2013

Obiceiuri.....

love | Tumblr
Hei, este a doua zi cand stau acasa din cauza minunatei mele gripe!
freelove mi-a lasat un tag, asa ca m-am apucat sa il fac, cum nu am nimic mai bun de facut!
1. Ai vreun loc preferat in casa in care citesti?
Pai in pat in general, dar imi mai place sa citesc si in cada cand am timp.
2. Semn de carte sau o hartiuta oarecare?
Prefer semnul de carte, e mai practic si imi place sa le colectionez. Semnul meu preferat era un elan din piele maro, sub forma de semn de carte, pe care il aveam din Suedia, dar l-am pierdut la metrou :(
3. Poti sa te opresti din cittit brusc sau trebuie sa termini pagina/capitolul?
Nu am probleme cu intreruptul cititului, cum citesc in metrou cand merg spre liceu, m-am obisnuit sa intrerup cand ajung
4. Mananci sau bei in timp ce citesti?
Da, mai fac asta uneori, cand citesc din cartile mele, nu ma risc cu cartile altora.
5. Poti sa citesti in timp ce te uiti la TV sau asculti muzica?
Nu pot sa ma uit la TV, dar mai scult muzica, uneori.
6. Citesti cartile pe rand sau mai multe simultan? 
Incerc sa nu pastrez mai multe carti incepute in acelasi timp, dar se mai intampla sa am doua carti incepute in acelasi timp.
7. Citesti doar acasa sau peste tot?
Mda dupa cum ati putut observa la intrebarile de mai sus citesc pe la metrou, dar si la cozi, autobuz, cand astept pe cineva, din obisnuinta iau o carte cu mine cand plec de acasa in caz ca ma plictisesc.
8. Citesti cu voce tare sau in gand?
Normal ca in gand, adica ce Dumnezeu, nu o sa ma apuc sa citesc cu voce tare in metrou.
9. Sari pagini?
Foarte rar, daca e vorba de carti plictisitoare pentru scoala, chiar azi am facut asta cu Harap-Alb, mi se pare o mare prostie ca trebuie sa citim asta in clasa 10, eu am urat basmele de cand ma stiu!
10. Scrii pe carti? Nuuu! Mi se pare o blasfemie, desi am o profa de romana care ne sfatuieste sa subliniem pasajele care ni se par importante, si eu sunt ceva de genu aloooo s-au inventat post-it-urile intre timp!
 
As dorii sa mai adaug doua intrebarii, poate si voi cei nominalizati veti face asta :)

11. Vi s-a intamplat sa deteriorati o carte imprumutata in asa fel incat sa va fie rusine sa o mai dati inapoi, daca da ce ati facut? 
Da mi s-a intamplat intr-un mod indirect, imi imprumutase cineva pe care nu stiam foarte bine o serie de carti, le-am citit, dupa care am imprumutat mai departe prietenelor mele. Una din cartii nu era legata asa bine si au cazut niste foi, prietena la care era cand s-a intamplat asta a lipit-o cu scotch. Chiar m-am enervat si i-am zis sa cumpere alta, dar nu a vrut, asa ca am sfarsit prin a cumpara eu cartea :(
Pe de alta parte mi s-a intamplat sa primesc inapoi carti deteriorate, ceea ce m-a deranjat.
12. Vi s-a intamplat sa nu mai primiti inapoi carti imprumutate?
Da, din pacate, iar persoana care nu mi-a dat cartea inapoi a spus ca isi aminteste ca mi-a dat-o, dar stiti voi, cititorii impatimiti cum e, ai o lista mentala cu cartile imprumutate care unde e si asa mai departe.



2 comentarii:

AliceNeko spunea...

Din pacate, eu incep mai multe carti gen 3-4 si norocul meu e ca le inteleg fara sa le incurc.

Anonim spunea...

si eu incep maxim 2 carti dar nu uit actiunea din cealalta carte! pot sa citesc cand e muzica data drumul, dar prefer liniste, mai ales cand citesc romane profunde din punct de vedere psihologic!