30.11.2013

DISPARUTI ( Seria "DISPARUTI" ) - Michael Grant



REZUMAT

Cat ai clipi din ochi, toata lumea a disparut. Disparuti. Toti, cu exceptia tinerilor. Au ramas fara nici un adult. Fara profesori, politisti, doctori, parinti. Si tot asa de brusc dispar si telefoanele, internetul, televiziunea. Fara nici o posibilitate de a cauta ajutor. Si fara vreo sansa de a afla ce se intampla. Foametea ameninta. Incepe domnia salbaticilor. O creatura sinistra pandeste din umbra. Animalele devin mutante. Iar adolescentii se schimba si ei, le apar talente noi, puteri inimaginabile, periculoase, mortale, care sporesc din zi in zi. Este o lume noua si inspaimantatoare. Se aleg tabere, se pregateste o lupta. Cei puternici impotriva celor slabi. Iar timpul se scurge inexorabil: de ziua ta, dispari, la fel ca toti ceilalti.

PARERE PERSONALA


M-am gandit sa postez in sfarsit recenzia carti "Disparuti" . Am citit-o acum 2 luni , stiu ca a trecut ceva vreme dar cheful meu s-a cam dus dupa ce a trebuit sa citesc pentru liceu "Moara cu noroc" , "Ion" si o sa mai urmeze si alte prostii.Deci per total imi cer scuze pentru absenta mea de pe blog.
Am inceput sa citesc cartea exact de ziua mea , dadusem o mica petrecere in pijamale si cand toata lumea dormea eu m-am dus in bucatarie si am citit cateva zeci de pagini.
Ideea cartii este originala si am parcurs paginile cu un oarecare interes , dar la un moment dat am inceput sa ma plictisesc.Eu una am citit recenzii foarte bune , dar pe mine cartea nu m-a surprins , nu zic ca e o carte oribila sau ca e scrisa prost. Eu doar nu am putut sa o citesc foarte rapid , nu m-a tinut in suspans... a fost doar o lectura placuta si nimic mai mult.
Vroiam sa aflu mult mai multe despre mama lui Sam , si ce fel de legatura avea ea cu Caine , si nu prea am inteles unde lucra ea sau unde a lucrat... ma rog poate sunt eu batuta in cap.
Mi-a placut foarte mult de micul Pete , fratele lui Astrid , care are un rol foarte important in creearea FAYZ.
Totul incepe cand adultii , toti cei de peste 15 ani ,dispar fara urma.Unde?Nimeni nu stie.De aici lucrurile se complica si devine un haos total.Unii copii incep sa se schimbe si sa aiba tot felul de puteri anormale , dar ce se intampla cu ceilalti?
Incepe lupta pentru putere , impartirea sarcinilor si "razboiul" intre "Perdido Beach " si "Academia Coates".
Pe parcurs atmosfera se incinge si in peisaj apar creaturi mutante , coiotii vin de partea lui Caine si ataca gradinita unde multi mor si ajung hrana pentru coioti.
Batalia se da exact de ziua lui Sam si Caine . Oare vor disparea ?
Cam atat am de gand sa va spun . Eu zic sa cititi cartea pentru ca gusturile nu se discuta si intr-un fel merita, nu e ea cea mai spectaculoasa , dar este o carte buna si se citeste destul de usor!

CITATE



"-Bine, Sam, poţi sã pleci sã îl cauţi pe micul retardat, dar când te întorci, ar fi bine sã vii cu un cadou pentru Cãpitan. Cãpitanul conduce FAYZ, omule.
-Ce conduce? Întrebã Astrid.
Howard fu evident bucuros cã îl întrebase. -Eu am inventat-o. FAYZ. Se scrie F-A-Y-Z. Si vine de la Fallout Alley Youth Zone. O zonã distrusã şi plinã de copii."
"Crezi că ăsta e un fel de plan măreț al lui Dumnezeu? FAYZ-ul și toate astea?
Astrid: Nu. Eu cred în liberul arbitru. Cred că deciziile le luăm de bunăvoie și ne asumăm acțiunile. Și acțiunile noastre au consecințe. Lumea este așa cum o facem noi. Dar cred că uneori putem să Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute, iar El o va face. Uneori, cred că El se uită în jos și zice "Uau, uite ce pun la cale idioții ăia; cred că ar trebui să îi ajut puțin."

NOTA:3/5

6 comentarii:

Anonim spunea...

Măi eu nu am citit cartea, dar ăsta e punstul tău de vedere. Ştiu exact ce vrei să spui, am citit o grămadă de cărţi "Grozave" cărora nu am reuşit să le dau prea multă atenţie. Poate că seamănă ideea cu cea din Eve.

Lupu Diana spunea...

@yukiblack, nu prea seamana cu Eve, adica in ambele carti adultii dispar, insa in Eve mor lent si cauza e cunoscuta, pe cand aici totul e un mister.
Nu am citi cartea, dar asta am inteles din recenzia ta. Nici nu am de gand sa o citesc prea curand, deoarece este o serie neterminata si voi muri asteptand sa apara si urmatoarele volume :(
Oricum, mi se pare o carte foarte interesanta si momentan ma delectez cu recenziile ei :))

AliceNeko spunea...

Mi-ar placea sa o citesc :)

Anonim spunea...

Aham :) Păi atunci poate că ar trebui să o încerc dacă nu seamănă cu Eve!

Praf de stele spunea...

Mi se pare interesanta seria aceasta. Poate ii voi acorda atentia binemeritata intr-o zi.
Sunt dragute citatele! :)

Anonim spunea...

Nu ma tenteaza asa ca nu cred ca este posibil ca intr-o buna zi sa se regaseasca printre lecturile mele~