25.11.2013

Hotul de carti


Hei lume! Scuzati-ne pentru lipsa de activitate, eu sunt prinsa cu scoala si cu cititul pentru scoala, printre picaturi am reusit sa termin Hotul de carti. Va spun sincer nu am mai citit o carte in stilul asta. A fost foarte interesanta, a fost scrisa ingenios( moartea nareaza) si are o poveste care iti rupe sufletul
Cum este descrisa cartea de altii:

Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.
Ce cred eu despre ea:
Nu v-as recomanda sa cititi parearea mea daca nu ati citit cartea, nu vreau sa va dau spoil, va spun doar atat ca eu consider ca aceasta carte MERITA. Nu este vorba despre o poveste de dragoste, sau alte chetii fantastice. Este prezentata o poveste interesanta, care iti  frange inima. Pe langa faptul ca este scrisa foarte bine, mai aflii si o groaza de lucruri interesante din aceasta carte.
Va puteti imagina cum este sa nu stii sa citesti? Eu m-am intrebat de multe ori cum ar fii sa traiesc fara sa stiu acest lucru......
Asta m-a impresionat cel mai tare, modul in care Han Hubemann a invatat-o sa citeasca pe fiica lui adoptiva. Desigur bunatatea lui nemarginita m-a facut sa il consider personajul meu personal.
Un lucru interesant despre cartea asta este ca iti este destainuit finalul cu sute de pagini inainte sa ajungi la el... desi stiam finalul am dorit sa continui sa citesc, nu m-a deranjat faptul ca stiam cum se termina, de asta cred eu ca aceasta carte este una foarte buna. De obicei dupa ce aflu finalul ma dezumflu si citesc mult mai greu cartea respectiva.
Alt personaj intrigant a fost Ilsa Hermann, mi s-a parut foarte intriganta si foarte altruista.
Mi-a placut foarte tare faptul ca moartea era cea care nara, iar modul in care erau descrise culorile era minunat, dar si modul in care ea vedea moartea........
Care a fost personajul vostru preferat?  Sunt curioasa sa vad si alte pareri :D
Citate:
"Trebuie sa o fi iubit atat de incredibil de mult! Atat de mult, incat nu-i va mai cere niciodata ca buzele lor se se intalneasca si va intra in mormant fara ca acest lucru sa se fi intamplat."
"A fost un an de pomina, ca '79 sau 1346, ca se enumar doar cativa. Uitati de coasa, dracia dracului, am nevoie de o matura sau de un mop. SI am nevoie de o vacanta."
"-Cand s-a nascut Fuhererul nostru, Adolf Hitler?
Rudy isi ridica privirea.
-Poftim?
Intrbarea a fost repetata si foarte prostul Rudy Steiner, care stia foarte bine ca era 20 aprilie 1889, a raspuns indicand data nasterii lui Hristos. Chiar adauga si Betleem ca informatie suplimentara."
"Intinse mana si apuca mana libera a fiului sau, Kurt, inca stoic si cu privirea incremenita, o stranse si mai tare de mana pe sotia lui. In curand toti cei din beci se tineau de mana unul pe celalalt, grupul de nemti formand un cerc aproximativ. Mainile reci se topeau in cele calde si cateodata faptul ca simteai pulsul unei alte fiinte omenesti era reconfortant"
Film
Cum filmul este pe cale sa apara am zis ca ar fii cazul sa va prezint si trailerul, chiar daca l-ati mai vazut pana acum :))
Nota 


7 comentarii:

iri spunea...

si eu am adorat faza cu culorile <3 super carte

meduza spunea...

N-am citit parerea :D Ca vreau si eu sa o citesc. Noroc ca si-a cumparat-o colega mea, care nu are timp de citit! Nu ca eu as avea mai mult, dar poate reusesc sa o citesc dupa teza la romana :3

IoanaBrtk spunea...

Si eu citesc printre picaturi...stiu cum e :)

Lupu Diana spunea...

Nu ti-am citit parerea ca sa nu fiu "spoilerita", in schimb am citit citatele, iar pe primul pur si simplu il ador.
Ma bucur ca nu e genul de carte cu foarte multa "iubire", deoarece in ultimul timp m-am cam saturat de acest gen de carti. Abia astept sa am si eu aceasta carte in maini si sa o devorez. :))

AliceNeko spunea...

Nu am citit cartea, dar ma atrage titlul si trebuie sa o cumpar. Si nu am stiut ca exista si filmul.

Anonim spunea...

Am ami auzit păreri despre carte, dar nu toate erau atât de bune, dar după rcnezie îmi dau seama că trebuie să o citesc :X În primul rând este cu Germania (unele dintre ţările mele preferate) şi în al doilea rând: pentru că nu am mai întâlnit o carte , în care ca temă să avem tot cartea ( în afară de Cartea lucrurilor pierdute).
Amazing, sper să pot face rost de ea rapid.

Anonim spunea...

Nu citesc parerea ta daca in ea se regasesc spoilere fiindca si eu imi doresc aceasta carte foarte mult! sunt convinsa ca este o lectura excelenta! imi place foarte mult si coperta! imi amintesc ca in generala compuneam tot felul de povesti, iar intr-una din ele moartea nara:)) dar nu o mai gasesc, era lunga cam de 3 pagini studentesti:) si din pacate nici nu mai amintesc exact despre ce era vorba, asa ca mi se pare foarte interesant faptul ca moartea nareaza! ce mi-ar placea mie sa am o putere si sa stau eu cu, coasa in spatele mortii si sa ii dau in cap atunci cand vine sa ma aia pe mine si pe cei dragi mie:)