06.12.2013

2 comentarii:

c spunea...

Întotdeauna am fost de părere că dacă citeşti nu eşti tocilar. Dacă citeşti nu înseamnă că nu ai prieteni. Dacă citeşti Harry Potter asta nu înseamnă neapărat că trebuie să îţi placă şi Percy Jackson sau alte cărţi care tratează fantasticul. E ok dacă doar citeşti.
Nu contează ce citeşti sau ce fel de persoană eşti, până la urmă odată ce intri în acea lume nu mai are importanţă nimic altceva decât faptul că între tine şi volumul respectiv se formează o legătură. Iar acea legătură se întăreşte pe măsură ce tu descoperi acea carte.
Chiar şi după ce termini de citit, tu în sinea ta ştii că nu ai terminat cu acea poveste sau cu acele persoaneje. Ele încă sunt acolo, în sufletul tău, şi doar faptul că au trecut vreo zece ani de când ai citit cartea aia te poate conduce către uitare. Dar nu-i bai, oricând poţi reciti o carte.
În asta constă magia cititului până la urmă şi a lumilor deosebite...Poţi să le modelezi după bunul plac prin prisma imaginaţiei şi a frumosului.

Anonim spunea...

o.O Răspunsul ăsta era bun la întrebarea "De ce citeşti?"
Îmi place cum se abordează tema, nu mi se pare normal ca persoanele care citesc să fie considerate tocilare :3 Până la urmă să faci un lucru pentru că te face fericit nu înseamnă că eşti o ciudăţenie. Mie îmi place mai mult decât orice să citesc, şi mereu voi lua în râs activităţiile ce presupun a sta o zi întreagă degeaba fără a face ceva constructiv pentru tine :o