15.12.2013

Bookfest de Craciun!

Of of, cum sa petrec luna Decembrie acasa cand sunt atatea vicii care ma cheama?In primul rand patinoarele ,pentru ca fara ele nu se poate,si hop acum si Bookfest in editie de Craciun.Ce poate fi mai bine de atat?Mai ales ca am primit bursa bine meritata de la liceu :)).
 Sa va explic mai bine cum stau treburile cu acest targ de carte.
 Acesta va fi gazduit(nici ca se putea mai bine pentru a ne umple de spiritul sarbatorilor) de Muzeul Taranului Roman.( intra pe site-ul lor aici ) .

Muzeul Naţional al Ţăranului Român se va tranforma pentru 11 zile în punctul central de interes pentru iubitorii de carte. „Nu există bucurie mai mare decât aceea de a dărui. Bookfest este nu e doar un simplu târg, care vinde cultură, este un loc în care fiecare găsește ceea ce este mai potrivit pentru cei dragi, astfel încât Sărbătorile sfârșitului de an să ne facă să ne amintim că cineva anume ne iubește. Pentru cei pe care îi iubim, Bookfest-ul de Crăciun este locul ideal pentru a simți spiritul acestor Sărbători, iar Muzeul Național al Țăranului Român este o gazdă perfectă pentru acest târg. Cartea, cadoul de Crăciun, este darul pe care îl vom păstra pentru totdeauna în memoria noastră, în locul cel mai potrivit”, mărturiseşte Virgil-Ştefan Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.


Vizitatorii Bookfest de Crăciun sunt invitați la o serie de evenimente remarcabile susținute de importante personalități ale lumii culturale românești. Salonul de Carte Bookfest îi provoacă în egală măsură pe amatori şi pasionaţi să îşi rafineze simţurile cu două volume inedite despre vin. Editura Curtea Veche și autorul Răzvan Voncu vor prezenta „O istorie literară a vinului”, luând ca etalon felul în care textul literar relaționează cu unul dintre obiectele definitorii ale identității românești-vinul. Editura Baroque Books and Arts va lansa sâmbătă, 14 decembrie, „Dicţionar din dragoste de vin”, scris de Bernard Pivot – jurnalist şi om de televiziune francez, prezent la cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (2012). Volumul va fi prezentat de către jurnalistul cultural Marius Constantinescu, în același timp traducătorul cărții.
 
Unele dintre cele mai mari edituri din România îi aşteaptă pe cititori la această a doua ediţie a Bookfest de Crăciun cu un total de circa 15.000 de cărţi la preţuri promoţionale. Dintre editurile importante ale căror volume vor fi la Bookfest de Crăciun amintim: Litera, Humanitas, Polirom, Nemira, Rao, All, Curtea Veche Publishing, Adevărul, Niculescu, Baroque Books, Eikon, House of Guides, Antet XX Press, Didactica Publishing, IBU Publishing, Hasefer, Martor, Tim Publisher şi alţii.



Deci,daca ati fost cumintei poate puteti face un pact cu Mos Craciun,poate va fi si el de acord, sa treaca pe la Bookfest sa va incante privirile si sa va umple inimile cu bucurie prin niste carticele,ca acum...sa fim seriosi,doar sunt reduceri,iar pentru rautatile pe care le-ati (probabil) facut tot anul poate va putea sa va ierte :)). 


                         Programul de vizitare al salonului este urmatorul:

• luni - vineri: 11:00 - 20:00;
• sâmbătă - duminică: 10:00 - 20:00.

NU UITATI DE CONCURSUL DE PE PAGINA NOASTRA,PE CARE IL PUTETI GASI SI AICI.

9 comentarii:

Diana N. Mirancea spunea...

M-am hotarat sa fac un pact: sa nu mai cumpar carti pana nu mai citesc din cele pe care deja le am... *si totusi vreau sa-mi mai iauuuu* :))

Anonim spunea...

OMFG, mereu îmi vine să înjur când aflu de evenimente din ăstea şi nu stau în Bucureşti :))
Acum am o grămadă de cărţi, deci nu prea mai am cum să-mi iau mai multe (am de citit vreo 12 doar în biblioteca personală), dar îmi doresc atât de mult să pot merge :X

Lupu Diana spunea...

Off, aproape toate evenimentele de genul se petrec in Bucuresti si e asa naaaspa ca nu pot merge :(
Oricat de multe carti as avea mereu este loc si de mai multe, mai ales cand vine vorba de reduceri.
Sper sa se faca un eveniment de genul si in zona mea :o3

Unknown spunea...

Ei lasati ,cand vine vorba de carti nu cred ca Mosu' mai tine cont daca sunt sau nu reduceri :))

AliceNeko spunea...

Abia astept sa ma duc si eu sa vad ce carti sunt :3

Praf de stele spunea...

Mi-ar placea ca astfel de evenimente sa fie si in orasul meu. Chiar daca sunt aproape de Bucuresti, nu am chiar atat timp liber sa ma duc pana acolo. :(

c spunea...

Din nefericire nici eu nu stau in Bucuresti si nu pot beneficia de asemenea evenimente, insa sora mea sta si cateodata se mai duce la cererea mea sa se uita dupa unele carti. Pacat insa ca nu este acelasi sentiment. As vrea sa umblu eu si sa ma uit, nu sa trimit pe altcineva. Imi place sa cumpar carti din mazagine sau de la targuri de carte, dar ce e trist in orasul meu e ca librariile sunt tare saracacioase, iar targurile se organizeaza din ani si in Paste, deci treaba e foarte nasoala.
Sper ca acum tot vine Mosu' sa primesc si eu niste carti fara a fi nevoita sa fac eu aluzii.

Anonim spunea...

Ştiu cum e să nu stai în Bucureşti, e mult mai greu să faci rost de care-ţi plac doar de la librărie.

Anonim spunea...

Din pacate nu locuiesc in Bucuresti si nici nu fac studii in Bucuresti, deci in capitala ajung destul de rar, desi nu stau foarte departe:D. Muzeul Taranului Roman este foarte frumos! am avut ocazia sa merg intr-o excursie organizata de scoala, cu ocazia premierii unui grup de copii talentati in diverse hobby-uri si l-am vizitat! acum multi ani de zile:), prin generala! acolo este un aer de autenticitate si de romanesc nemaintalnit! va recomand sa il vizitati cand aveti ocazia, cat despre organizarea unui targ de carte aici, este o idee excelenta, am vazut si eu ca a fost, a aratat la tv, si m-am cam uitat cu invidie:)), mi-as fi dorit sa ajung si eu acolo! in mod sigur daca eram din Bucuresti nu lipseam eu de la un asemenea eveniment ca doar nu lipseste marte din post:). Voi v-ati cumparat ceva de acolo? eu m-as fi dus fie si numai pentru atmosfera de vis, sarbatoare, veselie, frumusete, toate intr-un singur loc!