24.12.2013
Recomandare saptamanala #17
Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
După cum am mai spus am doar reacţii pozitive când văd această carte, este plină de acţiune,iar tema sa (furarea unor cărţi) mi se pare genială. Mi-aş dori să o citesc cât mai curând. Alte păreri?
si mie mi-a placut la nebunie <3
Mi-as dori sa o citesc :(
Multa lume spune lucruri bune despre carte... Poate o sa am ocazia s-o citesc si eu :)
Toata lumea vorbeste numai despre aceasta carte si vreau sa aflu si eu ce e atat de special la ea. Poate voi avea sansa de a o citi. :D
Mi se pare un subiect genial, sper sa citesc cartea inainte de a vedea filmul! Moartea este personificata:-)
Trimiteți un comentariu