03.05.2013

Chimie perfecta ( Volum I ) - Simone Elkeles - Recenzie



Rezumat
BĂIAT RĂU + FATĂ CUMINTE = CHIMIE PERFECTĂ
O poveste provocatoare şi pasională despre ce poţi descoperi când priveşti dincolo de suprafaţa lucrurilor.
La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice – iubirea.
Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă?
Toată lumea ştie că sunt perfectă. Duc o viaţă perfectă.
Am haine perfecte. Până şi familia mea e perfectă.
Şi deşi asta e o minciună sfruntată, m-am dat peste cap ca să păstrez aparenţele că am tot ce-mi doresc pe lume.
Dacă adevărul ar ieşi vreodată la lumină, toată imaginea mea perfectă s-ar duce de râpă…
O carte pentru băieţi răi şi fete cuminţi, pentru băieţi buni şi fete rele, o carte pentru băieţi şi fete, care a cucerit cititorii şi blogosfera!

Parerea mea
Cel mai mult la aceasta carte mi-a placut pasiunea dintre Alex si Britt ,certurile ,tensiunea dar si scanteile dintre cei doi.Desi am citit cartea in varianta e-book , am stat pe scaun pana ce fundul meu a intepenit si ochii m-au usturat desi purtam ochelari , cartea a fost fantastica si nu m-a lasat sa ma plictisesc.
O poveste de iubire , unde totul incepe la ora de chimie ,  unde oamenii tin cont de tipare si de statutul social.Unele momente m-au facut sa simt tensiune , suparare , fericire dar pana la urma Alex si Brit au iesit cu bine peste toate obstacolele.
Ceea ce m-a uimit la aceasta carte a fost finalul.Ma asteptam ca povestea sa continue si in urmatoarele volume dar aceasta s-a incheiat intr-un mod obisnuit , lasand ca traditia acestei povesti sa continue cu fratii lui Alex.
Recomand aceasta carte pentru toate tipurile de cititori , dar si pentru cei care nu au ajuns sa inteleaga taina de "a citi" .

Citate

1.“-Care e specializarea ta principal? il intreb.
Alex imi arunca zambetul Acela irezistibil al lui.
-Chimia.Si-a ta?
-Chmia.
Il cumprind cu bratele pe dupa gat.
-Saruta-ma , ca sa vedem daca pasiunea a ramas aceeasi.Pentru ca inima, sufletul meu si tot ce mai e pe-acolo iti apartine cu totul.”

2.“-Esti un nemernic.
-Si tu esti o catea, zice.O catea cu zambet de milioane si ochi care-ar putea sa bage-n boala orice barbat.
Se cutremura, ca si cum vorbele i-au iesit fara sa vrea din gura si-acum ar face orice sa le retraga.”

3.“Nu pot sa ma abtin si zambesc, stergandu-mi lacrima.Cum sa nu-l iubesc nebuneste?Timpul petrecut departe de el nu a schimbat nimic.Si nu-l pot refuza o a doua sansa.Pentru c-ar insemna sa neg ceea ce sunt.
E timpul sa risc din nou, sa ii accord increderea”

Nota : 5/5

5 comentarii:

Unknown spunea...

Oo d-aia vreau si eu sa citesc seria asta:x

Madalina spunea...

da e superba , o sa incep si volumu 2 :X

AliceNeko spunea...

Uuu imi place. Trebuie sa o citesc :)

Praf de stele spunea...

Iubesc seria aceasta la nebunie!! <3
Imi place foarte mult cum decurge relatia celor doi, dar preferata mea va ramane tot cea a lui Carlos si a Kiarei. :3
Si de-abia astept astept sa citesc si ultimul volum, sa aflu cum se descurca fratele mai mic cu iubirea. ;) Nu ma las pana nu fac rost de el! :D

Anonim spunea...

Am trilogia si o iubesc, citeste si celelalte doua romane sa vezi cat de frumoase sunt! vreau neparat sa fie ecranizate, mai ales ca romanele lui Simone Elkeles au fost ecranizate, si ma refer acum la celebra serie Laguna albastra care la noi nu a fost tradusa in romana, dar despre care este imposibil sa nu fi auzit sau sa nu fii vazut filmul! am citit acest prim volum pe nerasuflate, ma simteam ca intr-un carusel! sunt frumoase si celelalte doua dar parca tot povestea dintre Brit si Alejandro mi-a placut mai mult!