27.05.2013

Daca ti-as spune ca TE IUBESC, ar trebui sa TE OMOR (Seria Fetele Gallagher , Volum I ) - Ally Carter - Recenzie



Rezumat
Cammie Morgan este elevă la Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale, o şcoală de fete tipică — evident, tipică doar dacă la orice şcoală s-ar preda arte marţiale avansate la ora de Educaţie fizică, cunoştinţe despre cele mai noi arme ale războiului chimic la orele de Ştiinţe, iar elevele ar primi distincţii pentru spargerea codurilor CIA la orele de Informatică.
Deşi pretinde că este o şcoală pentru genii, Colegiul Gallagher este de fapt o şcoală pentru… spioane! Iar Cammie, chiar dacă vorbeşte fluent paisprezece limbi străine şi este capabilă să omoare pe cineva în şapte feluri diferite cu mâinile goale, habar n-are ce să facă atunci când întâlneşte un băiat obişnuit, care crede că şi ea este o fată obişnuită.
Sigur, Cammie poate să-i asculte convorbirile telefonice, să se infiltreze în calculatorul lui ca un hacker sau să-l urmărească prin oraş cu iscusinţa unui adevărat James Bond. Dar va reuşi oare să se descurce într-o relaţie cu o persoană care nu trebuie să afle niciodată adevărul despre ea?

Parere personala
Am inceput cartea crezand ca nu are nimic special de oferit , dar dupa ce am ajuns la sfarsitul cartii intr-un timp foarte scurt mi-am dat seama ca am judecat gresit.
Povestea fetelor Gallagher m-a prins in transa si am trait alaturi de ele pana la sfarsitul cartii.
O academie de spioni , doar fete , care pe langa faptul ca au un IQ ridicat , pot sa tabaceasca fundul snopeasca in bataie pe oricine le ameninta.
Am ras , am aproape plans si finalul m-a tinut ca pe ace , dar nu voi da toate detaliile incitante.
Cuplul Josh-Cammie este unul interzis si asta o stie cel mai bine Cammie care se ascunde in spatele unui secret , incercand sa aiba o relatiile normala alaturi de persoana iubita.Dar ce persoana normala este spion?
Lucrurile nu decurg bine , si in final secretele ies la iveala si lumea lui Cammie se zguduie putin.
Cu un tata decedat si o mama perfecta , care mai este si directoarea scolii , totul devine complicat.
Dar sa nu mai lungesc, va recomand sa citit cartea deoarece este bestiala.Si nu uitati ca o puteti achizitiona cu doar 10.99 RON de la revista BRAVO.
Si acum Volumul 2 , pazestete ca vin!

 Citate
"Dumnezeule, o sa plece!am gandit,fara sa stiu daca sa ma intristeze pierderea lui sau sa ma ingrozeasca faptul ca era lasat sa iasca pe usa , cu amintirea secretelor noastre intacta"

"Da, e adevarat.Prima mea misiune sub acoperire a fost si primul meu concurs de tricouri ude, si am ramas acolo tremurand."

Nota:5\5

Puteti comanda cartea dand click aici!

10 comentarii:

Lost For Words spunea...

Daca e 5/5 nota, atunci trebuie citita. :)

YuLiAnDrEeA spunea...

Mie mi-a placut ideea cartii de la inceput si am terminat-o in doua zile :)

Unknown spunea...

Ce mult imi plac citatele!!

Unknown spunea...

E chiar reusita recenzia!eu sunt in urma cu recenziile rau de tot.E super-duper seria.Lectura placuta in continuare!

Anonim spunea...

Volumul 1 m-a impresionat mai mult decat cel de-al doliea. Mi s-a parut mai original: plus povestea de dragoste dintre cei doi :X

Unknown spunea...

Suna bine, mi-ar placea sa o citesc, chiar nu am auzit mai nimic de aceasta serie.

Sandy spunea...

Am acasa cartea, insa nu am apucat sa o citesc. Pare a fi genul meu.

c spunea...

Eu m-am gandit la Totally Spies cand am cumparat seria:)) Nu e cine stie ce carte exceptionala cu un subiect nemaintalnit, insa e bine scrisa si are personaje simpatice, astfel incat m-am atasat de Cammie ( chiar si de Bex). Cel mai mult mi-a placut Zack in seria asta dar deviez de la subiect, deoarece in primul volum nu apare niciun Zack, asa ca sa revenim.
Prietenul lui Cammie din cartea asta a fost… anost. Nimic deosebit, ci doar tipicul baiat cu o familie normala si prieteni normali, care practica sporturi ( sau ce face el) si are deja un viitor stabilit, din moment ce tatal sau detine o farmacie si cam toata familia sa a facut acelasi lucru timp de generatii bune.
Actiunea mi s-a parut potrivita, nici prea alerta, dar nici lenta, iar situatiile in care au fost puse personajele mi s-au parut bine prezentate.
In rest…mi-a placut de Joe Solomon…Tipul e fenomenal, iar pana in volumul 4 se vor intampla cateva lucruri substantiale cu acest personaj.
In concluzie..nu a fost un volum minunat si nu da pe afara de genialitate, dar e ok. Pana acum nu am mai citit povesti cu spioni, deci…mi s-ar parut destul de buna cartea.

Praf de stele spunea...

A fost prima mea serie cu spioni care am citit-o vreodata si nu regret. :D
Dupa parerea mea, a fost un volum destul de dragut. M-a captivat in totalitate ideea aceasta cu spionii si cat mi-ar placea sa fiu si unul!!
Mi-a placut foarte mult de Cammie, e super de gasca si o prietena buna. Nici prietenele ei nu sunt mai prejos! :)
Prietenul ei, Josh, e destul de simpatic, dar mi-ar fi placut sa fie ceva mai indraznet, un "bad boy", dar asta e, trebuie sa fie si cineva mai plictisitor si care face aceleasi chestii zi de zi. :D
Profu' Joe Solomon, e atat de sexy si atat de awesome!! De-ar preda unul ca el si in scoala mea. <3

Anonim spunea...

Eiii tocmai am aruncat un ochi pe elefant si le vad cu 5,5 lei volumul, deci sunt super ieftine, din cate vad sunt si volume groase nu sunt subtiri si daca sunt cu fete spioni si trebuie sa mai apara volume in serie, cred ca o sa incerc seria mi se pare interesanta! cum termin ce mai am de citit in biblioteca mi le cumapr! cred ca o sa ma axez sa cumapr tot ceea ce este in editie de buzunar si nu am!