31.05.2013

Doar cei BUNI spioneaza DE TINERI ( Fetele Gallagher , Volum IV ) - Ally Carter - Recenzie




REZUMAT
Cammie îşi petrece vacanţa de iarnă la Londra, împreună cu Bex şi părinţii ei, şi se află sub pază strictă. Dar profesorul ei de Operaţiuni sub Acoperire ─ acuzat de trădare şi devenit unul dintre cei mai căutaţi oameni de pe Pământ ─ reuşeşte să înşele vigilenţa celor care o supraveghează pe Cammie şi vorbeşte cu ea, cerându-i să „urmeze porumbeii”, după care sare de pe Podul Turnului în Tamisa. Cammie nu înţelege de ce profesorul ei cel sexy odinioară pare că şi-a pierdut minţile, şi mai ales de ce după întâlnirea cu el este luată la întrebări de agenţii MI6. Grozavă vacanţă, nu? Cammie se întoarce apoi la şcoală, pentru a descoperi că şi securitatea colegiului a suferit mari modificări, şi că toate pasajele secrete sunt acum blocate, iar şcoala cea iubită pare mai degrabă o închisoare. Lumea lui Cammie e întoarsă cu susul în jos şi ea nu mai ştie în cine să aibă încredere ─ prietene, profesori, colege. Iar pe măsură ce timpul se scurge şi pericolul creşte, Cammie devine sigură de un singur lucru ─ nu poate să stea cu braţele încrucişate şi să aştepte să fie salvată de ceilalţi! Trebuie să afle motivul pentru care Cercul (un grup terorist malefic, atât de secret încât prea puţini ştiu despre existenţa lui) continuă să fie pe urmele ei... şi asta cât mai repede! Iar când Zach începe să-şi facă apariţia din ce în ce mai des, în locuri şi situaţii total neaşteptate, Cammie îşi dă seama că are într-adevăr nevoie urgentă de răspunsuri. Căci, de data asta, miza n-o mai reprezintă doar inima ei, ci şi libertatea, prietenele şi familia sa.

PARERE PERSONALA
Fetele Gallagher au parte si de mai multa actiune in locuri neasteptate , unde vor afla lucruri ce le vor ajuta in aflarea secretului care apasa asupra domnului Solomon .
Desigur idila dintre Cammie si Zach inca continua , dar exista momente in care Cammie este confuza si naiva.
Ceea ce am adorat a fost faptul ca fetele se sprijina una pe alta si la greu si la bine si atunci cand una sufera toate celelalte sar in ajutor.
O serie de care m-am atasat imediat ce am inceput sa citesc si sa inteleg toate peripetiile duse de tinerele fete exceptionale.
O serie uimitoare despre lumea adolescentilor dar si despre minunata lume a spionajului.
Cum volumul 5 nu a aparut in Romania voi fierbe in suc propriu pana cand va da Domnu sa apara si la noi.

CITATE
“De langa mine, si mama lui Bex si-a rostit numele, apoi m-a inghiontit usor in coaste.
-Aaa…Cameron Ann Morgan…Fata Gallagher?
Habar n-aveam care era, sau care ar fi trebuit sa fie titulatura mea oficiala. Tinta a terorismului international? Adolescenta? Spioana in devenire? Persoana care chiar vrea, dar chiar vrea sa stie ce se petrece?”

“Daca nu l-am fi urat atat de mult, poate ca ne-ar fi placut un picut de el in momentul acela. Dar il uram. Asa ca nu ne-a placut.”

“Am zambit.
-Cam? m-a intrebat incetisor Liz. Ce e?
-Townsend.
-Ce? s-a mirat Liz. Tu crezi c-o sa fie un profesor bun?
Am scuturat din cap.
-Ti se pare sexy? a incercat si Macey.
Am izbucnit in ras.” 

"PRO:S-a dovedit ca, atunci cand o actuala Fata Gallagher ajunge sa fie grav vatamata de o fosta (si malefica) Fata Gallagher, celelalte Fete Gallagher din toata lumea ii trimit minunate cadouri de insanatosire; ca, de exemplu, ciocolata. Din Elvetia.

CONTRA:Noua regula stabilita de colegele de camera, conform careia “Cammie nu merge nicaieri fara doua dintre noi” inseamna ca ciocolata nu tine mult. Deloc."

NOTA:5\5

                                       Comanda cartea dand click aici!

RECENZII ASEMANATOARE

- Daca ti-as spune ca TE IUBESC, ar trebui sa TE OMOR (Seria Fetele Gallagher , Volum I ) - Ally Carter ( Recenzia aici )

- Pe CUVANT de SPIOANA ( Fetele Gallagher, Volum II ) - Ally Carter ( Recenzia aici )

- Cum sa nu te lasi DUS DE NAS de o fata...SUB ACOPERIRE ( Fetele Gallagher , Volum III ) - Ally Carter ( Recenzia aici )

6 comentarii:

Unknown spunea...

Ce-mi place cat e de ingrijita postarea !

meduza spunea...

Foarte bună recenzia. Cartea a fost foarte bună, slavă dirigului că m-a lăsat s-o termin la economie :)) S-a schimbat puțin stilul autoarei, deși încă râdeam cu lacrimi la unele chestii, este vizibilă maturitatea personajului :) Finalul m-a terminat, de abia aștept să apară și volumele 5 și 6 la noi :D

Madalina spunea...

Mersi!:*

AliceNeko spunea...

Mi-au placut toate 4 volume si merita citite :)

Praf de stele spunea...

Acest volum a pus capac la tot! A fost minunat!! Sper sa dea Domnu' sa apara si la noi odata ultimele volume, ca numai am rabdare!! :D

Anonim spunea...

Pe bune? e prima recenzie pozitiva a acestei serii pe care o citesc....este asa de buna seria??? nu am cumparat-o niciodata desi uneori am gasit-o la preturi de nimic...aproape gratis, insa mereu am fugit de ea am inteles ca este scrisa dezastruos si nu e deloc interesanta....inseamna ca merita sa o incerc intr-o viitoare comanda