20.05.2013

Legaminte ( Volum I ) - Ally Condie - Recenzie


Să nu te pierzi în vraja acestei nopţi uşor.
În groapa zilei vârsta veche-i scrum smintit:
să ragi, să ragi cand simţi luminile că mor.


Pentru că n-are spic de fulger vorba lor,
Cei înţelepţi ştiu preţul beznei , la sfârşit,
dar nu se pierd în vraja-acestei nopţi uşor.

Rezumat
In lumea In care traieste Cassia, nimic nu este lasat la voia Intamplarii. Cineva – Societatea – hotaraste pentru toti: ce sa manance, cu ce sa se Imbrace, cu cine sa se casatoreasca sau unde sa lucreze. Cand Cassia afla ca cel mai bun prieten al ei Ii va fi Pereche, considera aceasta alegere perfecta. Nu pentru mult timp Insa, caci imaginea care-i apare pentru o fractiune de secunda pe microcardul ce contine date despre Perechea ei apartine unui alt baiat... Viata ei de pana acum, atat de atent randuita, este complet data peste cap, iar consecintele actiunilor ei nu se lasa mult asteptate.
Legaminte este prima carte dintr-o trilogie despre riscurile asumate In numele iubirii, despre prietenie, speranta si curaj.

Parere personala
O lume in care regulilie sunt mai presus de orice , unde nu ai dreptul sa iti excerciti parerea in fata nimanui.
Cassia este o adolescenta de 17 ani ce incalca toate regulile si ajunge sa plateasca pentru ele.Atunci cand ii este aleasa Perechea si cand vede pe microcard ceva ce nu se astepta , totul se schimba pentru ea , pentru personaele din jurul sau , pentru Ky Markham.
Mi-a placut la aceasta carte modul in care a fost scrisa , adorand fiecare pagina si parcurgand-o cu emotie pana la ultima fila.
Am avut momente in care mi-a fost foarte mila de Xander dar si momente in care am vrut sa il snopesc in bataie din cauza lasitatii lui.
Aici totii oameni mor la o anumita varsta impusa de Societate , ceea ce mie mi se pare crunt .Sa nu lasi oamenii sa-si aleaga propriile drumuri si sa ii omori dupa ce ajung slabi mi se pare un act de cruzime.
Au fost parti care m-au tinut in suspans , ceea ce pentru mine conteaza extrem de mult , m-au facut sa plang la momentul dintre ea si bunicul sau , m-au facut sa cred ca lumea lor este si lumea mea.
Va recomand cartea aceasta pentru povestea incredibila , unde mesajul este evident (cel putin dupa parerea mea) : trebuie sa pretuim orice lucru marunt si sa profitam de viata ce ne-a fost data , fara ca cineva sa o programeze dupa bunu plac.

Citate
“Ky se apleacă spre mine, privindu-mă fix în ochi, suficient de aproape încât să aud foşnetul poeziei când se mişcă. Închid ochii, iar buzele lui îmi ating obrazul.
Mă gândesc la seminţele de bumbac atingându-mă în ziua aceea, în trenul aerian. Moi, uşoare, pline de promisiuni.”

“Martusirea adevarului e un echilibru fragil: cat de mult sa zici, cat sa ascunzi, care adevaruri vor durea , dar nu vor distruge, si care vor provoca rani prea mari pentru a se vindeca vreodata”.

Nota:5\5

PUTETI COMANDA CARTEA DAND CLICK AICI!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si mie mi s-a parut foarte emotionanta seria asta. Chiar daca primele 2 volume nu au o actiune extrem de antrenanta, este una dintre distopiile mele preferate. Iar volumul 3 a fost absolut genial, mi s-a parut de-a dreptul exploziv! :D

Claudia spunea...

Si mie mi-a placut foarte mult aceasta serie. Este superba!

Anonim spunea...

5/5? rasfoind blogul vostru am descoperit niste parrei diferite despre carti, ceea ce imi intareste convingerea ca gusturile difera in functie de temperamentul si modul de perceptie al unei persoane ca de altfel si modul de gandire si preferinte! cartea aceasta a avut numai recenzii negative pe unde am vazut-o prezentata si chiar ma uimeste ca ti-a placut atat de mult!