25.05.2013

Raspantii ( Volum II ) - Ally Condie - Recenzie



Rezumat
In cautarea unui viitor care s-ar putea sa nu existe si obligata sa decida alaturi de cine vrea sa traiasca, Cassia calatoreste in Provinciile Exterioare, pe urmele lui Ky rapit de catre Societate si trimis la moarte sigura, doar ca sa descopere ca el a evadat, lasand insa mai multe indicii.
Cautarea aceasta o face sa puna la indoiala tot ce are mai scump chiar atunci cand descopera sclipirile unei alte vieti dincolo de granita. Dar cand Cassia este aproape sigura de viitorul ei alaturi de Ky, o invitatie de a se alatura revoltei, o tradare neasteptata si o vizita-surpriza din partea lui Xander care ar putea detine cheia Rebeliunii si a inimii Cassiei schimba din nou cursul jocului.
La marginea Societatii, acolo unde raspantiile ingreuneaza drumul, nimic nu este asa cum te-ai astepta sa fie.


Parere personala
Povestea nu se mai desfasoara in interiorul Societatii , ci pe Taramurile Exterioare , ceea ce pentru Cassie , Ky si prietenii adunati pe drum este o adevarata provocare.
O aventura plina de peripetii si infruntari se desfasoara pe drumul catre Rebeliune  , acolo unde Cassie si Ky se vor desparti din nou , luand-o pe drumuri diferite.
M-a surprins sa aflu ceea ce este Xander , chiar am citit de 3 ori paragraful ca sa fiu sigura ca vad bine si ca nu am citit altceva.Nu va zic in ce consta secretul lui , asta veti afla doar daca veti citi cartea.
Dupa parerea mea , cartea nu a fost stralucita , poate pentru ca am fost stresata cu liceul , sau poate pentru ca mi-a pierit cheful de citit...Cert e ca prima carte mi s-a parut mult mai buna si o intrece pe aceasta cu mult.
Nu a avut prea multa actiune , personajele urcand si coborand Valea de doua trei ori dealungul cartii.
La sfarsit m-a tinut in suspans deoarece Cassie , Ky si Indie au ajuns la destinatie si au urmat sa fie clasificati.
Acum vreau sa citesc si urmatoarea carte , dar nu pentru ca mi-a placut prea mult cartea , ci pentru finalul ei .

Citate
"Chipul îi e palid în întunericul casei abandonate. Din cerul de deasupra cade ploaia, şi eu mă gândesc la ninsoare. Picturi făcute cu apă. Poezii respirate printre săruturi. Prea frumos ca să dureze."

"dar pe acesta l-aş numi / o noapte, / acea noapte / când am permis lumii să fie doar tu / şi doar eu."

 Nota:3/5

     Puteti comanda cartea dand click aici!

RECENZIE - Legaminte ( Volum I ) - Ally Condie ( Click aici )

8 comentarii:

Lost For Words spunea...

Da, inseamna ca ii lipsesc multe elemente de asta si nota 3. Ma mai gandesc daca o voi citi sau nu

YuLiAnDrEeA spunea...

Pai nu am citit cartea deci nu preastiu ce sa zic despre ea,pare interesanta.

Unknown spunea...

Inca nu am citit cartea aceasta, dar pare interesanta. Oricum coperta este superba.

Unknown spunea...

Vreau de mult cartea,dar pusculita mea e goala ,mai am de asteptat.Am vazut si coperta originala ,cred ca a noastra e mai reusita.

Anonim spunea...

Recenzia nu prea m-a convins de carte, dar citatul mi-a placut la nebunie (primul), chiar imi doresc sa pot citi cartea.

Unknown spunea...

Frumos citatul,pare si o carte interesanta sper sa am ocazia sa o citesc.

Sandy spunea...

Nu am citit cartea. O prietena mi-a povestit cat de cat ce se intampla in primul volum si pare interesanta. Sper sa o gasesc la biblioteca..

Anonim spunea...

de obicei atunci acnd citim o serie este imposibil sa nu gasim un volum mai slabut...mai de umplutura...tras de par...asa sunt indemnati autorii sa scrie pentru bani logic:D