16.06.2013

Nymphette_dark99

DESCRIERE
“Am 13 ani şi 4 luni. În ghiozdanul meu nu găseşti bomboane pe băţ, nu îmi prind părul cu bentiţă, nu port pantofi cu baretă şi nici rochiţe albe. Fac sex pentru că e fun. Îmi testez limitele şi nimic din ceea ce ai putea bănui despre mine nu este adevărat. Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.”


***

Rămasă singură în mijlocul Braşovului, fără bani şi fără baterie la mobil, Vicky, o adolescentă de 13 ani, are o noapte la dispoziţie pentru a ajunge în Bucureşti, unde a doua zi este petrecerea de majorat a iubitului ei, Dev, petrecere pe care în niciun caz nu vrea să o rateze. Un TIR opreşte, iar bărbatul pare fascinat de nurii tinerei Lolite, propunându-i o partidă de sex în pădurea de la marginea drumului. Ea acceptă imediat, însă şoferul nu ştie că a făcut o greşeală care îl va costa poate chiar viaţa.

Situaţiile neprevăzute şi personajele întâlnite pe parcursul a doar câteva ore gravitează în jurul atracţiei sexuale şi al aventurilor extreme, al rememorării unor evenimente decisive din trecut şi reflecţii despre persoanele importante care au marcat-o. Fata ascunde totuşi un secret – Întâmplarea.

Live fast, die young, bad girls do it well.

Puteti comanda cartea de aici

Ce zic si mai marii despre Cristina Nemerovschi:

“Cu scriitura ei dură şi sensibilă, sarcastică şi tandră totodată, servind o anti-estetică personală, Cristina Nemerovschi se dovedeşte rebela literaturii române de azi.” (Radu Voinescu)

“Cristina Nemerovschi infirmă regula ce spune că femeile în general nu au umor!” (Emil Brumaru)

“Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre!” (Felix Nicolau)

“Cristina Nemerovschi a intrat în forţă în literatura română odată cu debutul ei vulcanic: Sânge satanic, Herg Benet, 2010, 2011. A vândut camioane de cărţi, a supărat critici, a salvat adolescenţi, a adunat mii de cititori în jurul ei, pe grupuri de Facebook, pe forumuri, a primit scrisori de felicitare şi ameninţări cu moartea. Ce-şi poate dori un scriitor mai mult decât atât? Şi totuşi, autoarea nu s-a oprit aici. A făcut ce trebuie să facă un scriitor autentic: să continue să scrie.” (A.R.Deleanu)

“Cristina Nemerovschi e de comparat cu extraordinarul romancier Radu Aldulescu. E o forţă comparabilă a spunerii, a construcţiei cu limfă, sânge, aer, urină şi ce mai vreţi a propriului univers.” (Alexandru Petria)

„Cristina Nemerovschi îşi trage forţa dintr-un Mordor dinamitat, care i-a ghidat pe eroii noştri din underworld: şi ea poate ajunge, într-o zi, la excelenţa aproape carteziană (ca să fii terorist îţi trebuie metodă!) a unei bombe de lumină.” (Ştefan Bolea)

“Scrisul Cristinei a reuşit să dăuneze grav sănătăţii multor oameni în mâna cărora a căzut, un lucru pentru care trebuie felicitată.” (Ioana Vighi)

“Cristina Nemerovschi a crescut de la o carte la alta. Natura diabolicã devine un fel de-a fi atunci când finalitãtile sau normalitatea sunt bruscate neasteptat. Asa cum e chiar destinul. Sau moartea.” (Marius Miheţ)

„O revelaţie. Nu credeam că literatura pe care o fac autorii români poate fi şi aşa, vie şi originală, despre viaţa de lângă noi, despre lumea prin care trecem zi de zi.” (Andrei Badea)

“Paginile ei vorbesc despre o imoralitate profundă a lumii în care ne desfăşurăm existenţa, dar care, până la urmă, aşa greoi, cu droguri, sex şi artă bolnavă, înseamnă tot viaţă. Şi moartea din lumea aceasta dureroasă şi deformată înseamnă tot viaţa. Şi dragostea falsă, şi paradisul cărnii, şi secretele ce se aşteaptă dezvăluite, cu rânjetele lor morbide cu tot, înseamnă tot viaţă. O viaţă la care pudicii sau falşii pudici uneori tânjesc, în siguranţa jalnică a bucătăriei lor.” (Oana Duşmănescu)

“ Cristina Nemerovschi şi-a luat perechea cea mai rezistentă de bocanci, costumele din piele neagră şi a pornit pe bulevardul marii literaturi, nu la bordul unui Mercedes sau al unei maşini americane de epocă, ci pe un motor tip Harley DavidsonFXCWC, nu alături de familiile şi prietenii gata oricând să facă un grătar sau să desfacă o sticlă de bere în acordurile unei manele la modă, ci alături de câteva personaje îndrăgostite de stilul black metal: bisexuali, misogini, atei, artişti nonconformişti, apolitici, idealişti, curve etc.” (Paul Gorban)

“Citind-o pe Cristina Nemerovschi, descoperi o alta lume, o lume de care nu ai avut habar.” (Andreea Billig)

“Cristina Nemerovschi iese din clişeele scrisului şi creează o viziune epică atât de convingătoare încât, citind-o, te simţi imediat contaminat de aventura adolescenţei răzvrătite.” (Doina Ruşti)

“Cristina Nemerovschi, autoarea celui mai controversat volum de proză scris în România în 2010, Sânge Satanic, este un Gorzo literar suicidal, cu un magnetism pe care îl gust cu ochii închişi, ca pe otrava de şoareci cu care se droga William Boroughs în timp ce lucra ca exterminator în Chicago. Ea face parte din curentul disperado al literaturii tinere, care pare să reitereze nostalgic timpul pierdut de noi sub un comunism antiseptic în anii ’60.” (Adrian Ioniţă)

„După cum Joyce şi Woolf îşi descriau cel mai bine personajele prin tehnica fluxului de conştiinţă, aşa conturează şi Cristina Nemerovschi viaţa personajelor sale foarte clar, foarte adevărat, fără eufemisme, cu citate proaspăt rupte din gândirea necizelată a fiecăruia.” (Cătălina Duţă)

2 comentarii:

BuburuzaBia spunea...

asta da fata dura :)) citatul suna intereant. :) pare o carte buna scrisa intr-un stil direct. imi plac cartile scrise la persoana intai.

Anonim spunea...

Nu merci, nu e o lectura pe gustul meu, este vorba despre ceea ce iti spuneam intr-un al comentariu, genul acesta de literatura se cere si se promoveaza la noi in tara! daca scrii o distopie, sau un roman de dragoste nu ai nicio sansa la un concurs de manuscrise! nu am citit-o, dar banuiesc ca este o lectura foarte buna, numai ca tema tratata nu este pe gustul meu! ma deprima! este un fel de Lolita reloaded din cate imi dau eu seama din recenzii!