26.06.2013

Recenzie - Ancheta de Lee ChildREZUMAT

Martie 1997
O tanara femeie e gasita moarta in spatele unui bar din oraselul Carter Crossing, Mississippi, nu departe de o baza militara. Armata trimite numaidecat un anchetator oficial in interiorul unitatii, pentru a demonstra nevinovatia soldatilor, dar si pentru a pastra secretul asupra unor misiuni strategice in care sunt implicate doua companii de infanteristi concentrate in garnizoana.
In acelasi timp, maiorul Jack Reacher din politia militara primeste misiunea de a supraveghea, sub acoperire, activitatea politiei locale. Ofiterul trebuia sa se asigure ca oamenii legii din oras nu-si baga nasul in treburile Pentagonului. Dandu-se drept civil, acesta face cunostinta cu seriful Elizabeth Deveraux, o femeie uimitor de frumoasa care, la randul ei, are la activ o cariera militara, ea servind ca subofiter in infanteria marina.
Situatia se complica in momentul in care Reacher afla ca aparent linistitul Carter Crossing a fost scena altor crime violente. Mai mult, suspiciunile incep sa se adune în jurul lui Reed Riley, capitan de infanterie si fiu de senator, investigatiile fiind periclitate interventiile politice.
Lipsa de transparenta a superiorilor si stangacia serifului în cercetarea crimelor ii dau de gandit lui Jack Reacher, astfel incat el decide sa-si depaseasca atributiile si sa se implice direct in gasirea ucigasului. Folosindu-si intuitia innascuta, dar si abilitatile dobandite in lunga sa experienta ca militar, maiorul se apuca sa puna cap la cap indiciile, descoperind o conspiratie a tacerii ce pare sa urce pana la cel mai inalt nivel.
Prins intre datoria militara si dorinta de a face dreptate, Jack Reacher isi risca viitorul profesional pentru aflarea adevarului. Iar farmecele lui Elizabeth Deveraux nu fac decat sa-i complice sarcina.

PARERE PERSONALA

Mister,dragoste,actiune...ce ti-ai putea dori mai mult de la o carte?Recunosc,cand am deschis-o prima data mi-am promis ca sigur o voi lasa asa,insa mi-a dovedit ca nu merita sa nu o citesc.Este intr-adevar suculenta,cu personajul principal Jack Reacher nici nu mi-as fi dorit sa fie altfel.Personaj principal,cat si personaj fantoma,pe care daca nu vrea sa fie gasit ... ei bine,nu-l gasesti,transforma cartea intr-un glob de cristal plin pana la refuz de inteligenta lui,de tactici si de experienta.Pana aici,personajul perfect nu?Ei bine,este mascul asa ca sa nu va asteptati de la prea multa dibacie pentru ca aceasta femeie Deveraux ii da numai batai de cap.Folosindu-si farmecul feminin,nu numai ca-i da peste cap sentimentele lui Reacher,dar ii imbarliga si cazul pe care il avea de rezolvat,odata prins in panza ei de paianjen dragul nostru personaj cu greu scapa de acolo redobandindu-si gustul dreptatii cu care e gata sa rezolve cazul si sa le arate tuturor inca odata ca lui nu ii pasa de lege,ci doar de ce este corect.

NOTA: 4/5

Un comentariu:

Anonim spunea...

este din seria Jack reacher, vad ca il are ca personaj!