09.06.2013

Dragostea nu-i de mine - de Federica Bosco - Recenzie



 REZUMAT
Monica este cea mai fericita femeie din lume: marea dragoste si alte scenarii de un romantism incurabil au devenit brusc realitate. La un zbor de avion distanta, in Scotia, o asteapta logodnicul indragostit pana-n varful urechilor, cartea ii va fi lansata cu surle si trambite, iar o cariera promitatoare i se asterne in fata. Insa aterizarea nu este atat de lina pe cat ne-am fi asteptat. O fosta sotie, superba si controversata, si un fost iubit, perfect si in sfarsit liber, bantuie mintile protagonistilor. Cand lumea ei de basm este pe cale sa se destrame, Monica trebuie sa ia o hotarare care va schimba totul...

PARERE PERSONALA
Laude,laude si iar laude.Cand v-am zis ca intr-adevar ma pricep la ales cartile de orice fel nu v-am mintit.Lumea personajului principal,Monica,este o lume plina de drumuri care se ramifica,de rascruci,si de momente cruciale.Triunghiul amoros in care se invarte este mai mult o definitie a regasirii de sine,o aventura ce consta in cautarea adevaratei valori.Sadismul cu care Cupidon isi pune la indeplinire planurile nu o afecteaza doar pe Monica ci si pe celelalte personaje,incarcandu-le cu amarul gust pe care il lasa umbrele trecutului.Acestea nu ar trebui sa raneasca si in prezent insa cu totii sunt captivi atunci,in loc sa fie liberi acum.Monica insa,invata din greselile celorlalti,se maturizeaza cu ajutorul imaturitatii celorlalte personaje.
O carte care intr-adevar m-a captivat,am fost legata fedeles pe tot parcursul lecturii,nu ca mi-as fi dorit sa fie altfel.Am reusit odata cu eroina romanului sa traiesc o a doua viata si sa ma maturizez odata cu ea.Sper ca v-a placut recenzia,si sper sa imi impartasiti si voi parerile dupa ce cititi cartea.

CITATE
"Ma intreb ce se poate intampla in sufletul unei femei tinere pentru ca ea sa se hotarasca sa aiba o relatie cu un barbat mult mai in varsta,care nu reuseste sa treaca dincolo de pragul durerii,care se afla in puterea tuturor acelor fantasme ale trecutului care ii umbresc seninatatea,ii taie pofta de viata si ii zadarnicesc incercarea de a-si reconstrui lumea"

"De fiecare data cand vorbesc cu el cad prada unei stari de confuzie pe care n-o pot controla.Acum un an as fi dat orice ca sa-l aud vorbind astfel,iar acum nu mai conteaza.Aproape ca nu mai conteaza."

"Exista femei carora sotii le marturisesc fara jena ca le insala cu fosta nevasta,altii,cu cele mai bune prietene,altii,ca sunt homosexuali,dar nimeni,din cate stiu eu,nu a fost inselat vreodata cu amintirea unui mort."

4 comentarii:

meduza spunea...

Drăguț drăguț de tot :) N-am mai citit una de dragoste de cam multicel. Trebuie să rezolvăm problema :)) Pare o carte interesantă, iar recenzia e tare frumoasă ;;)

Unknown spunea...

Mersi mult,si crede-ma,nu le-as mai face recenzii daca nu ar fi demne de savurat.

Anonim spunea...

Autoarea e de origine italiana? femeiele astea stiu cu adevarat sa scrie impecabil! iti recomand Anna cu ochii verzi de Sveva Casati Modignani vol1,2 si Vanilie si ciocolata de Sveva Casati Modignani, sunt superbeeee, le ador, mi-au placut la nebunie si imi doresc sa imi cumpar si restul cartilor autoarei: Rosu coral, Lebada neagra, Singular feminin si Jocul adevarului!

Unknown spunea...

Mersi mult de recomandari,o sa incerc sa fac rost de ele,dar ma intai trebuie sa fac rost de bani :))