24.06.2013

Vieti la limita ( Volum I ) - Nora Roberts - Recenzie



REZUMAT
Rowan Tripp are una dintre cele mai periculoase meserii din lume – de la optsprezece ani se lupta cu incendiile, lucrand ca pompier parasutist. Inca afectata de moartea lui Jim Brayer, partenerului ei de sarituri, cu un sezon in urma, Rowan nu vrea sa se lase atrasa de atentiile lui Gulliver Curry, un nou-venit in echipa, caci astfel si-ar incalca propria regula – de a nu avea vreodata o legatura sentimentala cu un coleg de munca. Cu toate acestea, Rowan si Gulliver devin tot mai apropiati, pe masura ce se arunca in lupta cu incendiile din Montana, Idaho, California si Alaska. Dar problemele nu intarzie sa apara, cand fosta iubita a lui Jim o acuza pe Rowan de moartea acestuia, si raufacatori necunoscuti par sa saboteze eforturile grupului de pompieri, prin acte de vandalism si amenintari cu incendierea. Pentru prima data in viata, Rowan incepe sa simta nevoia disperata de a avea alaturi pe cineva pe care sa se poata baza, iar cand devine evident ca cineva urmareste cu indarjire sa se razbune, isi da seama ca sprijinul lui Gulliver inseamna pentru ea mai mult decat si-ar fi imaginat vreodata. Va avea insa curajul de a-si incredinta sentimentele si viata unui necunoscut?

PARERE PERSONALA
Stiam ca va fi o carte buna , Nora Roberts fiind una din scriitoarele mele preferate, totusi nemaicitind lucrari scrise de ea de ceva timp , am fost placut surprinsa de modul firesc in care decurge totul.De la inceputul pana la finalul acestui volum m-a tinut in suspans si am trait o poveste extraordinara alaturi de personaje.
Actiunea se petrece in jurul lui Rowan Tripp  pompier parasutist in brigada din Missoula.Atunci cand recruti noi isi fac aparitia in brigada , Ro este atrasa de un boboc in mod special.Totul este dat peste cap si lucrurile i-au o intorsatura neasteptata in viata tinerei femei.
Tecutul este rascolit , obstacole noi aparand cand adevarul iese la iveala.Focul numai pare o provocare asa de mare atuni cand acuzatii false sunt aduse pe umperii lui Ro.
Chiar daca fantasticul si creaturile lumii magice lipsesc , povestea are actiune si suspans la fiecare pas , plus o sumdenie de momente comice.
Confruntarile sunt la ordinea zilei , Ro fiind distrusa de emotiile acumulate si de tot stresul, astfel finalul nu este unul imbucurator.

CITATE
"Acum, ca am trecut prin foc impreuna,cred ca putem lua o scurta pauza , sa savuram cate ceva de mancare si putina conversatie.Doar daca nu ti-e teama ca un mic picnic ti-ar putea starni o dorinta incontrolabila ce te-ar face sa ma siluiesti si sa profiti de oferta mea prieteneasca."
"Poate-ar fi cazul sa-ti aranjezi prosopul putin?Nu ca m-ar deranja peisajul.Si, de fapt, mi-as putea petrece tot restul zilei admirandu-l."

 NOTA:4/5
 

                               Puteti comanda cartea dand click aici!

3 comentarii:

Andreea Ilie spunea...

Imi place recenzia!!M-ai facut curioasa in legatura cu aceasta carte.Si orice carte de Nora Roberts e binevenita oricand!! :D

Madalina spunea...

Multumesc.Cartile scrise de ea sunt geniale!

Anonim spunea...

Nora Roberts are carti frumoase si eu am cateva carti de-ale ei si le-am citit Visuri implinite, seria Cvartetul mireselor: Vis in alb, Parfumul iubirii, Traieste clipa si Fericiti pentru totdeauna; si Iubindu-l pe Jake! nciiuna nu m-a dezamagit, toate sunt minunate! citesc tot ce prind de Nora Roberts!